Bocuse d’Or kilpailu

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja se on saanut nimensä kuuluisalta edesmenneeltä ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuselta, joka toimi lähes 30 vuotta kansainvälisesti arvostetun kilpailun johtajana. Kilpailukaudella 2015-2017 lähtien Paul Bocusen jalanjälkiä seuraa Grant Achatz, kolmen Michelin tähden ravintoloitsija Yhdysvalloista.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Kilpailuun osallistuu kansallisuuksia neljältä eri mantereelta ja 24 maasta, jotka kilpailevat finaalipaikasta alueellisten karsintojen kautta. Karsintakierrokset pidetään Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Bocuse d´Or Europe 2018
Bocuse d’Or Europe, eli Euroopan osakilpailu järjestetään Italian Torinossa 10.-12.6.2018, josta 10 parasta joukkuetta jatkaa loppukilpailuun.

Bocuse d´Or Finaali 2019
Loppukilpailut käydään Ranskan Lyonissa tammikuussa 2019.

ELO-säätiö mukana mahdollistamassa
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö on vastuullinen kilpailun järjestäjä Suomessa. Säätiö on koordinoinut Suomen kilpailuun osallistumista vuodesta 2009. ELO-säätiö vastaa rahoituksista, yhteistyökumppanuuksista ja kilpailun teemasta.

Lue lisää ELO-säätiöstä.
Lue lisää Bocuse d’Orista kilpailun virallisilla kotisivuilla.
Lue lisää Suomen Bocuse d´Or -edustajasta. 
Tutustu Bocuse d´Or Academy Finland -tiimiin.

www.elo-saatio.fi/bocusedor

#bocusedorfi

Artikkelikuvassa Eero Vottosen Euroopan karsinnassa valmistama koivuetikassa keitetty sipuli, jonka täytteenä on valkosipulikreemiä ja karhunlaukkaa.
© Jussi Ulkunniemi

Lue seuraavaksi