Bocuse d’Or kilpailu

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja se on saanut nimensä kuuluisalta ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuselta.

Hän on toiminut lähes 30 vuotta kansainvälisesti arvostetun kilpailun johtajana. Kilpailukaudella 2015-2017 Paul Bocusen jalanjälkiä seuraa Grant Achatz, kolmen Michelin tähden ravintoloitsija Yhdysvalloista.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Kilpailuun osallistuu kansallisuuksia neljältä eri mantereelta ja 24 maasta, jotka kilpailevat finaalipaikasta alueellisten karsintojen kautta. Karsintakierrokset pidetään Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Bocuse d´Or -edustaja 2018-2019
Edustaja valitaan 7.11.2017 käytävissä karsinnoissa Supperfest-tapahtuman yhteydessä.

Bocuse d´Or Europe 2018
Bocuse d’Or Europe, eli Euroopan osakilpailu järjestetään 10.-12.6.2018.

Bocuse d´Or Finaali 2019
Loppukilpailut käydään Ranskan Lyonissa tammikuussa 2019.

ELO-säätiö mukana mahdollistamassa
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruoka-kulttuurin edistämissäätiö on vastuullinen kilpailunjärjestäjä Suomessa. Säätiö on koordinoinut Suomen kilpailuun osallistumista vuodesta 2009. ELO-säätiö vastaa rahoituksista, yhteistyökumppanuuksista ja kilpailun teemasta.

Lue lisää ELO-säätiöstä.
Lue lisää Bocuse d’Orista kilpailun virallisilla kotisivuilla.
Tutustu vuoden 2013-2015 Bocuse d´Or Suomen joukkueeseen.

 

Artikkelikuvassa Eero Vottosen Euroopan karsinnassa valmistama koivuetikassa keitetty sipuli, jonka täytteenä on valkosipulikreemiä ja karhunlaukkaa.
© Jussi Ulkunniemi

Lue seuraavaksi