Suomi hakee Bocuse d’Or Euroopan osakilpailua keväälle 2020

Suomi on yksi neljästä maasta, joka on loppusuoralla hakemassa vuoden 2020 Bocuse d’Or Euroopan osakilpailun isännyyttä. Suomi on viime vuosina sijoittunut hyvin tässä maailman kovimmassa kokkikilpailuissa. Nyt Suomessa kilpailua järjestävä ELO-säätiö rakentaa yhteistyömallia, jolla Suomi pääsee näyttämään osaamistaan kansainvälisten tapahtumien järjestämisessä.  Kilpailun saaminen Suomeen tukee niin Suomi-kuvaa,  ruokamatkailua kuin ruokavientiäkin. Muut Euroopan kisapaikaksi hakevat maat ovat Kroatia, Puola ja Viro. Seuraava Bocuse d’Or -karsinta pidetään 11.-12.6.2018 Torinossa.
Lisätietoja
projektipäällikkö Liisa Niemi 0500 957 296

WHO WILL ORGANIZE BOCUSE D’OR EUROPE 2020? COMPETITION IS ON BETWEEN 4 COUNTRIES

Next Bocuse d’Or Europe edition will take place in Turin, Italy, on June 11th and 12th of 2018  during Gourmet Expoforum trade show. Meanwhile, Bocuse d’Or International Organizing Committee is already looking for the country who will host Bocuse d’Or Europe 2020.

Four countries applied to organize the event:

  • Croatia
  • Estonia
  • Finland
  • Poland

Bocuse d’Or is a real opportunity for these countries to promote their gastronomic culture and their touristic destination.

Who will enjoy the privilege of welcoming Bocuse d’Or Europe in 2020? Verdict on June 12th of 2018 in Turin during the prize ceremony! Read more… 

Bocuse d’Or Team Finland
President Matti Jämsen, 0400 729 099
Promotion Manager Mari Cadaut, 040 5878053 (myös haastattelupyynnöt)

ELO-säätiö
johtaja Seija Kurunmäki. 0400 460 894

www.elo-saatio.fi/bocusedor
www.facebook.com/bocusedorfinland

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2018-2019 Euroopan osakilpailut pidetään kesäkuussa 2018 Torinossa. Loppukilpailut järjestetään tammikuussa 2019 Lyonissa. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

#bocusefi
#bocusedor


PerhoDavantiHKScan_logo

foodfromfinland

AhlströmArlastockmann-logo-bwfinnair-logo-blueSB_logoKavikaCaviarGourmetArvo KokkonenVihannespörssiPuljonkiStadin ammattiopistoTallink SiljaLa TartufataFredman GroupVallilaMedantasinebrychofftulikivi