Ismo Sipeläinen edustaa Suomea Bocuse d’Or-kaudella 2018-2019

Neljästoista Suomen Bocuse d’Or-edustaja valittiin tänään 7.11. tiukassa karsinnassa. Suomen edustajaksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin valittiin Ismo Sipeläinen helsinkiläisestä Finnjävelistä. Fiskars Campukselle Helsinkiin rakennetuissa kilpailukeittiöissä kokkasi 5 tunnin 35 minuutin kilpailusuorituksen Sipeläisen lisäksi Tommi Tuominen ja Benjamin Frostell.

 

Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 35 minuutissa 14 kala-annosta lautasille ja 12 liha-annosta vadille sekä kaksi liha-annosta lautasille. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen kuha ja raa’at katkaravut, liha-annoksessa ankka ja ankan sydän. Kilpailu oli tiukka etenkin kahden kärkitekijän kesken.

 

– Kala-annosten onnistuminen oli hiukan pettymys kaikilla. Ankka oli selkeästi tasokkaampi.. Annokset eivät tietenkään vielä olleet aivan Bocuse d’Or-tasoa, mutta aikaa kandidaatilla on hioa suoritus huippuunsa ennen Torinon karsintakisoja, kommentoi päätuomari Pekka Terävä.

 

Sipeläisen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Torinossa kesäkuussa 2018. Euroopan osakilpailusta 10 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2019. Joukkue aloittaa kilpailukautensa vuoden 2019 alussa. Sipeläisellä on kokemus yhdestä Bocuse d’Or-kaudesta Matti Jämsénin assistenttina.

 

– Nyt aletaan kasata kisatiimiä: assistentti ja valmentaja etsitään Ismon tueksi. Ismon kokemus Bocuse d’Or-kilpailuista tuo tekemiseen varmuutta, ja Ismo on kokenut kilpailija, jolla on hallussa oikeanlainen tekniikka. Tänäänkin kilpailijoiden pienet erot tulivat todennäköisesti juuri kilpailuvarmuudesta, Bocuse d’Or Finlandin presidentti Matti Jämsen sanoo.

 

Ismo Sipeläinen voitti karsinnat 760 pisteellä. Tommi Tuominen sai yhteensä 742 pistettä ja Benjamin Frostell 654.

 

Ota yhteyttä:

Bocuse d´Or Academy Finland

Matti Jämsen
President
matti@mattijamsen.com
0400 729 099

Mari Cadaut
Promotion Manager
mari.cadaut@viestintamakua.fi
040 5878053
(Viestintä & projektin hallinta, myös haastattelupyynnöt)

Sami Rekola
Competition Manager
Sami.Rekola@haaga-helia.fi
0400 538 740
(Harjoitteluun liittyvät asiat)

Kiril Rainos

Advisor
kiril.rainos70@gmail.com
(Henkilökohtaiset sponsorisopimukset)

Sini Garam

sini.garam@elo-saatio.fi
050 5870929
(Bocuse d´Or -kumppanit)

Seija Kurunmäki
Johtaja, ELO-säätiö
0400 460 894
(Sponsorisopimukset)

www.elo-saatio.fi/bocusedor
#bocusedorfi


 

Arvo KokkonenStadin ammattiopisto

Tallink SiljaFredman GroupMedanta

SaveSave

SaveSave