Ammattilaistiimi kehittämässä kisatoimintaa

Suomen joukkue lähtee kohti Torinon kokkikilpailuja vahvalla kokemuksella. Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 27, on kokenut kilpailija, joka on menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa ja voittanut Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2015. Sipeläisen assistentti Johan Kurkela, 21, on kilpaillut menestyksekkäästi sekä suomalaisissa että kansainvälisissä nuorten kokkikilpailuissa.

Joukkueen presidenttinä ja Suomen tuomarina toimii kokenut Bocuse d’Or -kilpailija ja -valmentaja Matti Jämsén. Joukkueen päävalmentaja on edellisen kauden edustaja, ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen. Toisena valmentajana toimiva Kalle Tanner, Vuoden Kokki 2018 ja Villa Störsvikin keittiömestari on ollut mukana valmentajatiimissä aiemmalla kaudella.

 

Uuden, vuonna 2017 kootun Bocuse d’Or-tiimin tavoitteena on luoda Suomen kilpailuedustajalle puitteet, joissa työskentely on kaikilla osa-alueilla tuettua ja kilpailija saa assistenttinsa kanssa rauhassa keskittyä harjoitteluun. Taustatiimi rakentuu alansa huippuosaajista, joista suurella osalla on usean vuoden kokemus Bocuse d’Or-toiminnasta ja kilpailusta.

Bettina Lindfors toimii Elo-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin toimitusjohtajana. Säätiö on vastuullinen kilpailun järjestäjä Suomessa ja vastaa Suomen osallistumisesta kilpailuun. Bettinan tehtäviin kuuluu huolehtia kilpailun rahoituksesta, yhteistyökumppanuuksista sekä kilpailun tunnettuuden ja vaikuttavuuden kasvusta Suomessa ja kansainvälisesti, yhdessä kisaorganisaation kanssa.

Matti Jämsén  toimii Bocuse d’Or Team Finlandin presidenttinä. Matti on edustanut Suomea kahdella kisakaudella ja yhdesti valmentajana. Menestyneimpänä suomalaisena Bocuse d’Or-edustajana Matin vastuulla on kehittää toimintaa niin, että mahdollisuudet menestymiseen ovat optimaaliset. Matti toimii kilpailuissa myös tuomarina ja pitää yllä suhteita muiden maiden tuomareihin.

Mari Cadaut toimii tiimin Promotion Managerina. Mari on ruokaviestinnän asiantuntija ja yrittäjä ja hän on aiemmin toiminut joukkueen tiedottajana. Marin rooli kilpailujen tunnettuuden kasvussa viime vuosina on ollut merkittävä. Promotion Managerin vastuulla on joukkueen viestintä ja markkinointi sekä tärkeät suhteet kansainväliseen Bocuse d’Or-organisaatioon.

.

Sami Rekola toimii kilpailujoukkueen johtajana. Samin vastuulla on kilpailijan valmennuksen suunnittelu sekä treenauksen tehokas läpivienti. Sami on ollut mukana Bocuse d’Or-toiminnassa kolme kilpailukautta, ja Samilla on kattava kokemus sekä keittiötyöstä että suomalaisesta kokkikilpailutoiminnasta. Leipätyönään Sami on Haaga-Helian ruokatuotannon johtamisen opettaja.

Kisakauden aikana tiimiä on vahvistettu kilpailusuorituksen rakentamiseen tarvittavilla huippuammattilaisilla. Muun muassa kokenut Bocuse d’Or-kilpailija ja valmentaja Eero Vottonen toimii Suomen edustajan neuvonantajana ja toisena valmentajana toimii Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner. Taiteellisesta kokonaisnäkemyksestä vastaa muotoilija Pekka Paikkari. Lisäksi Suomen Bocuse d’Or -toiminnan taustavoimina toimii ELO-säätiö ja hallitus.

Ota meihin yhteyttä!

Bocuse d'Or Academy Finland

Bettina Lindfors
Executive Director, ELO-säätiö
+358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Matti Jämsén
President
matti@mattijamsen.com
0400 729 099

Mari Cadaut
Promotion Manager
mari.cadaut@viestintamakua.fi
040 5878053 (myös haastattelupyynnöt)

Sami Rekola
Competition Manager
Sami.Rekola@haaga-helia.fi
0400 538 740

 

Artikkelikuvassa Suomen Bocuse d'Or edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, valmentajat Eero Vottonen ja Johan Kurkela ja Bocuse d’Or Team Finlandin presidentti Matti Jämsén. / Kuva Kim Öhman

Lue seuraavaksi