Ammattilaistiimi kehittämässä kisatoimintaa

Suomen joukkue lähtee kohti Lyonin Bocuse d'Or - kokkikilpailua vahvalla kokemuksella. Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 28, on kokenut kilpailija, joka on menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa ja voittanut Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2015. Sipeläisen assistentti Johan Kurkela, 21, on kilpaillut menestyksekkäästi sekä suomalaisissa että kansainvälisissä nuorten kokkikilpailuissa.

Joukkueen presidenttinä ja Suomen tuomarina toimii kokenut Bocuse d’Or -kilpailija ja -valmentaja Matti Jämsén. Joukkueen päävalmentaja on Michelin-tähtiravintola Demon sekä ravintola Ultiman ravintoloitsija, Ultiman keittiöpäällikkö Tommi Tuominen. 

Uuden, vuonna 2018 kootun Bocuse d’Or-tiimin tavoitteena on luoda Suomen kilpailuedustajalle puitteet, joissa työskentely on kaikilla osa-alueilla tuettua ja kilpailija saa assistenttinsa kanssa rauhassa keskittyä harjoitteluun. Taustatiimi rakentuu alansa huippuosaajista, joista suurella osalla on usean vuoden kokemus Bocuse d’Or-toiminnasta ja kilpailusta.

Bettina Lindfors toimii Elo-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin toimitusjohtajana. Säätiö on vastuullinen kilpailun järjestäjä Suomessa ja vastaa Suomen osallistumisesta kilpailuun. Bettinan tehtäviin kuuluu huolehtia kilpailun rahoituksesta, yhteistyökumppanuuksista sekä kilpailun tunnettuuden ja vaikuttavuuden kasvusta Suomessa ja kansainvälisesti, yhdessä kisaorganisaation kanssa.

Matti Jämsén  toimii Bocuse d’Or Team Finlandin presidenttinä. Matti on edustanut Suomea kahdella kisakaudella ja yhdesti valmentajana. Menestyneimpänä suomalaisena Bocuse d’Or-edustajana Matin vastuulla on kehittää toimintaa niin, että mahdollisuudet menestymiseen ovat optimaaliset. Matti toimii kilpailuissa myös tuomarina ja pitää yllä suhteita muiden maiden tuomareihin.

Mari Cadaut toimii tiimin Promotion Managerina. Mari on ruokaviestinnän asiantuntija ja yrittäjä ja hän on aiemmin toiminut joukkueen tiedottajana. Marin rooli kilpailujen tunnettuuden kasvussa viime vuosina on ollut merkittävä. Promotion Managerin vastuulla on joukkueen viestintä ja markkinointi sekä tärkeät suhteet kansainväliseen Bocuse d’Or-organisaatioon.

.

Tommi Tuominen toimii Ismo Sipeläisen valmentajana. Tomin vastuulla on kilpailijan valmennuksen suunnittelu sekä treenauksen tehokas läpivienti. Leipätyönään Tommi on Michelin-tähtiravintola Demon sekä ravintola Ultiman ravintoloitsija ja Ultiman keittiöpäällikkö.

Kisakauden aikana tiimiä on vahvistettu kilpailusuorituksen rakentamiseen tarvittavilla huippuammattilaisilla. Muun muassa Michelin-tähtiravintola Demon sekä ravintola Ultiman ravintoloitsija ja Ultiman keittiöpäällikkö Tommi Tuominen toimii Suomen edustajan neuvonantajana. Taiteellisesta kokonaisnäkemyksestä vastaa muotoilija Pekka Paikkari. Lisäksi Suomen Bocuse d’Or -toiminnan taustavoimina toimii ELO-säätiö ja hallitus.

Ota meihin yhteyttä!

Bocuse d'Or Academy Finland

Bettina Lindfors
Executive Director, ELO-säätiö
+358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Matti Jämsén
Bocuse d’Or Team Finland President
matti@mattijamsen.com
0400 729 099

Mari Cadaut
Promotion Manager
mari.cadaut@viestintamakua.fi
040 587 8053 (myös haastattelupyynnöt)

 

Artikkelikuvassa Suomen Bocuse d'Or edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, Bocuse d’Or Team Finlandin presidentti Matti Jämsén ja valmentaja Tommi Tuominen/Kuva Kim Öhman.

Lue seuraavaksi