ELO-säätiön hallitus

ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr. on vuonna 2009 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin edistäminen.

ELO-säätiön toimintaa linjaa ruokakulttuurin edistämiseen sitoutunut hallitus. Hallituksessa oli 13 jäsentä 2019-2020 ja 4 jäsentä valittiin kaudella 2020-21 toiminnan ja organisaation muutosten myötä.  Jäsenten hallituskausi on kolmevuotinen. Hallituksen puheenjohtajana 2019-2020 oli Leena Saarinen ja kaudella 2020-21 Heikki Antolainen. ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors (2018-2020) toimi hallituksen sihteerinä. 

ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen (Vouoden Kokki, Vuoden Tarjoilija) ja kansainvälinen kilpailutoiminta (Bocuse d’Or Academy Finland) siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta 2020 alkaen. 
ELO-säätiön tarkoitus ja tehtävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä pysyy samana ja kilpailutoiminnan järjestämisvastuun siirto avaa mahdollisuuksia uusille yhteistyön aloitteille, teemoille ja muodoille verkostoineen. Viestimme ja vaikutamme yhteistyössä ruoka- ja ravintola alojen avaintoimijoiden ja sidosryhmien kanssa tavoitteena nostaa ruoan ja ruokakulttuurin strategiseksi osaksi Suomen maakuvaa, matkailua ja osaamisvientiä. Kouluruoka on kansainvälisesti kiinnostava suomalainen innovaatio ja sitä edistäkseen ELO-säätiö koordinoi valtakunnallista Kouluruokailun asiantuntijaverkostoa. Vaikutame myös moniammatillisen ruokakasvatusyhteistyön puolesta Suomessa ja Pohjoismaissa. Näytämme tietä luoden suomalaisen ruoadiplomatian ja kestävän kehityksen linjauksia yhdessä avaintoimijoiden kanssa yhdistäen julkisen, yksityisen ja järjestökentän.  

Lue lisää 

ELO-säätiön hallituksen jäsenet 2020-2021:

Puheenjohtaja Heikki Antolainen, 0400-402320, heikki.antolainen@elo-saatio.fi 
Mikko Leisti, toimitusjohtaja, partneri, Pluto Finland
Kalle Ruuskanen, Senior Consultant, Partner, Flow Consulting Oy
Henry Tikkanen, ravintoloitsija ravintola Gösta ja Vuoden Kokki Akatemian pj.

ELO-säätiön hallituksen jäsenet 2019-2020:

pj. Leena Saarinen, Senior Advisor, Verso Foods Oy

vpj. Heikki Antolainen

Matti Jämsén, ravintoloitsija ja Bocuse d’Or Academy Finland presidentti

Harri Koskinen, muotoilija

Ari Lahti, toimitusjohtaja, partneri, ICECAPITAL Securities Ltd

Lasse Lehtinen, kirjailija, toimittaja

Vesa Lehto, sijoitusjohtaja, Taaleri Oy

Mikko Leisti, toimitusjohtaja, partneri, Pluto Finland

Kalle Ruuskanen, Senior Consultant, Partner, Flow Consulting Oy

Rafaela Seppälä,  hallituksen puheenjohtaja, Galerie Forsblom

Pekka Terävä, ravintoloitsija, OLO Group Oy

Henry Tikkanen, ravintoloitsija ravintola Gösta ja Vuoden Kokki Akatemian pj.

Heikki Valkama, tiimin esimies, YLE

siht. Bettina Lindfors, toimitusjohtaja,  ELO-säätiö sr. 

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi