ELO-säätiön hallitus

ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr. on vuonna 2009 perustettu yleishyödyllinen säätiö. ELO-säätiön tarkoituksena on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin edistäminen yhteistyössä avainsidosryhmien ja yhteistyöverkostojen kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.

ELO-säätiön toimintaa linjaa ruokakulttuurin edistämiseen sitoutunut hallitus. Hallituksessa oli 13 jäsentä 2019-2020 ja 4 jäsentä valittiin kaudelle 2020-21 toiminnan ja organisaation muutosten myötä.  Jäsenten hallituskausi on kolmevuotinen. Hallituksen puheenjohtajana 2019-2020 oli Leena Saarinen ja kaudella 2020-21 Heikki Antolainen. Bettina Lindfors toimi ELO-säätiön toimitusjohtajana ja hallituksen sihteerinä 2018-2020 sekä ruokavaikuttajana syyskuusta 2020, edustaen säätiötä eri valtakunnallisissa yhteistyöforuumeissa. 

Strategisten muutosprosessien myötä ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan ammattilaisten kansallinen kilpailutoiminta (Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija) ja kansainvälinen kilpailutoiminta (Bocuse d’Or Academy Finland) yhteistyöverkostoineen siirtyi uusille pääjärjestäjille syyskuussa 2020. ELO-säätiö jatkaa kilpailutoiminnan yhteistyökumppanina. 

ELO-säätiön tarkoitus ja tehtävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä pysyy samana ja kilpailutoiminnan järjestämisvastuun siirto avaa mahdollisuuksia uusille yhteistyön aloitteille, teemoille ja muodoille verkostoineen.

Viestimme ja vaikutamme yhteistyössä ruoka- ja ravintola alojen avaintoimijoiden ja sidosryhmien kanssa tavoitteena nostaa ruokakulttuuri strategiseksi osaksi Suomen maakuvaa, matkailua ja osaamisvientiä. Kouluruoka on kansainvälisesti kiinnostava suomalainen innovaatio ja sitä edistäkseen ELO-säätiö koordinoi valtakunnallista Kouluruokailun asiantuntijaverkostoa. Vaikutamme myös moniammatillisen ruokakasvatusyhteistyön puolesta Suomessa ja Pohjoismaissa. Näytämme tietä luoden suomalaisen ruoadiplomatian ja kestävän kehityksen linjauksia yhdessä avaintoimijoiden kanssa yhdistäen julkisen, yksityisen ja järjestökentän.  

Lue lisää 

ELO-säätiön hallituksen jäsenet 2020-2021:

Puheenjohtaja Heikki Antolainen, 0400-402320, heikki.antolainen@elo-saatio.fi 
Mikko Leisti, toimitusjohtaja, partneri, Pluto Finland
Kalle Ruuskanen, Senior Consultant, Partner, Flow Consulting Oy
Henry Tikkanen, ravintoloitsija ravintola Gösta ja Vuoden Kokki Akatemian pj.

ELO-säätiön hallituksen jäsenet 2019-2020:

Puheenjohtaja Leena Saarinen, Senior Advisor, Verso Foods Oy

Varapuheenjohtaja Heikki Antolainen

Matti Jämsén, ravintoloitsija ja Bocuse d’Or Academy Finland presidentti

Harri Koskinen, muotoilija

Ari Lahti, toimitusjohtaja, partneri, ICECAPITAL Securities Ltd

Lasse Lehtinen, kirjailija, toimittaja

Vesa Lehto, sijoitusjohtaja, Taaleri Oy

Mikko Leisti, toimitusjohtaja, partneri, Pluto Finland

Kalle Ruuskanen, Senior Consultant, Partner, Flow Consulting Oy

Rafaela Seppälä,  hallituksen puheenjohtaja, Galerie Forsblom

Pekka Terävä, ravintoloitsija, OLO Group Oy

Henry Tikkanen, ravintoloitsija ravintola Gösta ja Vuoden Kokki Akatemian pj.

Heikki Valkama, tiimin esimies, YLE

siht. Bettina Lindfors, toimitusjohtaja,  ELO-säätiö sr. 

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi