Finnair esittelee lennoillaan ruokakulttuuriamme

Finnair julkisti uudet menunsa ja yhteistyönsä ELO-säätiön kanssa  (tiedote 24.5.2017). Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolentojensa tarjoiluun. Suomalaista terveellistä ja maukasta ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön ja sen yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyön ansioista ”kouluruoka lähti lentoon”.

Finnairin Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokan asiakkaat pääsevät nauttimaan Bocuse d’Or 2017-kilpailijan, keittiöpäällikkö Eero Vottosen menusta, joka juhlistaa 100-vuotiasta Suomea.

Menussa maistuvat Eero Vottosen omat suosikit: silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä. Eero Vottonen saavutti tammikuussa kuudennen sijan merkittävässä Bocuse d’Or – kokkien maailmanmestaruuskilpailussa Ranskan Lyonissa.

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan puolestaan makuja Suomi 100 -menusta, jota tarjoillaan myös Suomen suurlähetystöissä ympäri maailmaa. Siellä syödään graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4.10.2017 – 9.1.2018

Alakoulun oppilaat valitsemassa lennoille maailman parasta kouluruokaa

Finnairin kaukolentojen economy-luokassa tarjoillaan 5.7.2017 – 9.1.2018  turkulaisen Cygnaeuksen alakoulun oppilaiden  valitsemaa parasta kouluruokaa.  Siihen on inspiroinut suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka. Suomi on tunnettu erinomaisesta koulujärjestelmästä, johon maksuton kouluruoka olennaisena osana kuuluu.

Finnair valitsi parhaat kouluruoat turkulaisen Gygnaeuksen alakoulun oppialaiden kanssa. Gygnaeuksen koulu on myös mukana jakamassa kouluruokailuinnovaatioita kansainvälisessä HundrED -hankkeessa. Aterioksi valikoitui perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita.

“Päätavoitteenamme yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen kansainvälisille asiakkaillemme”,  kertoo lentojen tarjoilusta vastaava johtaja Maarit Keränen.

“On upeaa, että Finnair haluaa olla Suomi100 -juhlavuonna esittelemässä koko maailmalle sekä huippukokkiemme suomalaisista raaka-aineista loihtimia erikoisannoksia että suomalaista kouluruokailujärjestelmäämme. Valinnat kertovat, että vihdoin meillä osataan olla ylpeitä asioista, jotka ovat meillä erityisen hyviä, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki iloitsee.

”Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka tarjosi oppilaille maksuttoman kouluaterian vuonna 1943. Se mahdollisti koulunkäynnin kaikille ja se oli yksi syy siihen, että sodan jälkeen alkoi tasainen nousu hyvinvointivaltioksi. Nyt kouluateriat ovat osa opetusta ja ruokakasvatusta”, ELO-säätiön kouluruokaverkostoa ja Syödään yhdessä -hanketta vetävä Sini Garam kertoo.

Lennoilla esitetään videota ”Kouluruoka lähti lentoon”.  Siinä kerrotaan Suomen ainutlaatuisesta kouluruokasysteemistä.

Kansallisruokaa tarjolla Finnairin lennoilla

Finnair juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla kaukolennoillaan ruokatarjoilun yhteydessä myös ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Molemmat näistä olivat kolmen äänestetyimmän ruokalajin joukossa, kun lähes 50 000 suomalaista äänesti Suomen kansallisruokaa.

Lisätietoa ELO-säätiö

johtaja Seija Kurunmäki, 0400-460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi
projektipäällikkö Sini Garam, puh. 050-5870929, sini.garam@elo-saatio.fi

Lue seuraavaksi