Vuoden Kokki

Vuoden Kokki on ruoanlaiton ammattilaisten suomenmestaruuskilpailu. Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen!

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Lari Helenius, ravintola Olo ja kolmanneksi Johan Kurkela, ravintola Nude.
Vuoden Kokki 2019 -tulokset & pisteet (maksimipisteet: 1460 p)
1. Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki, 1242 p
2. Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1201 p
3. Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki, 1194 p
4. Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1102 p
5. Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki, 1093 p
6. Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää, 1068 p
7.Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki, 1039p
8. Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala, 1032 p

Vuoden Kokki -suomenmestaruuskilpailu on kokonaisuus, jossa monipuolisten kilpailutehtävien avulla testataan kokkien kädentaitoja, arvioidaan ammatillista osaamista ja tuetaan kokkien ammatillista kehittymistä lisäten ammatin arvostusta. Kilpailun tavoitteena on korostaa laadukkaita kotimaisia raaka-aineita, huomioiden kuitenkin raaka-ainetarpeet, joita vaativat kilpailutehtävät asettavat. Vuosien saatossa kilpailussa on tämän vuoksi nähty muun muassa äyriäisiä tehtävänannossa.

Vuoden Kokki -kilpailun mahdollistavat yhteistyökumppanit. Vuoden 2019 finaalin kilpailutehtävissä raaka-aineita olivat muun muassa Arvo Kokkonen Oy:n tuotteista villi siika Ahvenanmaalta, hauenmäti sekä ahven. Maitotaloustuotteet tulivat Valio Oy:ltä. Kasviksista kaikki saatavilla oleva oli kotimaista. Lisäksi kilpailun Puljonki Oy:n liemet ovat suomalaista käsityötä. Wihuri Oy Aarnio Metro-tukun tuotteista mukaan valikoitui islantilainen karitsa hyvän laadun, saatavuuden sekä kilpailutehtävään sopivien ruhonosien vuosi. Islannissa karitsa on vapaasti laiduntavaa.

Lue lisää mm. kaikki erikoispalkintojen voittajat: täältä!

Seuraa Vuoden Kokkia täällä, Facebook-sivulla tai Instagramissa. Katso kuvat kilpailusta täältä!

#vuodenkokki #vuodenkokki2019 #ruokakulttuuri

Arvostettu kilpailu on toiminut monelle kokille ponnahduslautana matkalla menestykseen. Ensimmäinen Vuoden Kokki -kilpailu käytiin vuonna 1995, jolloin voittajaksi valittiin Pekka Terävä.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT

metos

  

valio 

 

 

Muut yhteistyökumppanit

   aromi   

 mara  

 mtk    

 

 pajunenperho_lto_logo

         vitriini

 

 

 

SaveSave