Vuoden Kokki -kilpailun säännöt

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Vuoden Kokki -kilpailun säännöt


Vuoden Kokki -kilpailun järjestää ELO, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö (ELO-säätiö) yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kilpailun sisällöstä vastaa Vuoden Kokki Akatemia yhdessä ELO-säätiön kanssa.


Kilpailuun voivat osallistua kaikki ravintola-alalla työskentelevät ammattilaiset. Kilpailun jo voittaneet eivät voi enää osallistua kilpailuun. Kilpailukielenä on suomi.


ELO-säätiö vahvistaa kilpailun päätuomarin, tuomariston ja järjestelytoimikunnan.


Kilpailu on kolmiosainen. Esikarsinta tapahtuu esikarsintatehtävän pohjalta. Valokuvat ruoka-annoksista ovat pakollisia. Esiraati valitsee semifinalistit. Semifinalistit julkaistaan joulukuun 2017 aikana.


Kilpailu pidetään torstaina ja perjantaina 15.-16.3.2018 Gastro Helsinki-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.


Kilpailun voittaja palkitaan. Lisäksi voittajat saavat mahdollisesti yhteistyökumppaneiden erikoispalkintoja.


Vuoden Kokki -kilpailun voittaja saattaa edustaa Suomea erikseen määritellyssä kansainvälisessä kilpailussa.


ELO-säätiöllä ja sen yhteistyökumppaneilla on erikseen sovittavalla tavalla oikeus käyttää kilpailun voittajaa mainonnassaan seuraaviin Vuoden Kokki
-kilpailuihin asti. Tänä aikana voittaja ei saa esiintyä muussa mainonnassa. Poikkeuksen tekee ennen kilpailua solmittu kirjallinen esiintymissopimus. Finalistien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset pr-esiintymisistä.


Vuoden Kokki -kilpailun voittaja julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa.

10§
ELO-säätiöllä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

11§
Vuoden Kokki -kilpailua hallinnoi ELO-säätiö.

Lue seuraavaksi