Villiruoka_tunnus_painokelpoinen

Puhdas luonto ja jokamiehenoikeudet ovat luoneet meille mahdollisuuden metsän ja veden antimien monipuoliseen hyödyntämiseen.  Myös maailmalla on huomattu Suomen ainutlaatuiset edellytykset luoda hyvinvointia luonnon antimilla.
Villiruoalla tarkoitetaan suoraan luonnosta saatavaa ruokaa: marjoja ja sieniä, villiyrttejä ja -vihanneksia sekä kalaa, riistaa ja poroa. Suomalaisen villiruoan lähettiläänä toimii kokki Sami Tallberg. Hän sai vuonna 2015  rinnalleen joukon villiruokamestareita.  Nyt koulutetaan uusia osaajia, jotka saavat käyttää  Klaus Haapaniemen suunnittelemaa osaajamerkkiä. Vuosittain kesäkuun alussa vietettävä Villiyrttiviikko innostaa ja rohkaisee villiyrttien keräämiseen eli hortoiluun.

#villiruoka #villiyrttiviikko 

leijonametsastajaliittomtkMetsämiesten säätiö