Puhdas luonto ja jokamiehenoikeudet ovat luoneet meille mahdollisuuden metsän ja veden antimien monipuoliseen hyödyntämiseen. Myös maailmalla on huomattu Suomen ainutlaatuiset edellytykset luoda hyvinvointia luonnon antimilla. Villiruoalla tarkoitetaan suoraan luonnosta saatavaa ruokaa: marjoja ja sieniä, villiyrttejä ja -vihanneksia sekä kalaa, riistaa ja poroa. Suomalaisen villiruoan lähettiläänä toimii kokki Sami Tallberg. Hän sai vuonna 2015 rinnalleen joukon villiruokamestareita. Nyt koulutetaan uusia osaajia, jotka saavat käyttää Klaus Haapaniemen suunnittelemaa osaajamerkkiä. Vuosittain kesäkuun alussa vietettävä Villiyrttiviikko innostaa ja rohkaisee villiyrttien keräämiseen eli hortoiluun.
#villiruoka #villiyrttiviikko
Ajankohtaista
Villiruoan juuret ovat syvällä suomalaisessa elämäntavassa ja ruokakulttuurissa. 2010-luvulla kiinnostus ...
Villiruokamestarit
Tutustu kymmeneen keittiömestariin, jotka ovat ansainneet ELO-säätiön villiruokamestarin tittelin. He ...
Suomalainen villiruoka
Suomalaisella villiruualla eli riistalla, porolla, villikaloilla, marjoilla, sienillä, villikasveilla ja ...
Slow Met Wild
Kun eilen, sateisena syyskuun viimeisenä päivänä, ajelin Fiskarsiin, tuli jo ...
Facebookissa
Instagramissa
Something is wrong.
Instagram token error.
Sami Instagramissa
Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.