ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
  • Suomeksi
  • In English

Elo-säätiö 15.10.2013

Tähdet loistivat ELO-gaalassa 11.10.

ELO-säätiön varainkeruuillallisella 165 hyvän ruoan ystävää sai nauttia tähtikokkien säkenöivästä osaamisesta ja karismasta. Perjantai-ilta 11.10. alkoi Ravintola Pörssin Linnanpihalta Kira Weckmanin ja Teemu Laurellin amuse-bouche -ilotulituksella ja päättyi kuutta tuntia myöhemmin samaan paikkaan Juha Rissasen suussa sulaviin petit fourseihin.

Salin puolella kohokohdat seurasivat toistaan, kun lautastaiteilijat olivat panneet parastaan. Marko Palovaaran sadonkorjuuhenkinen Kurpitsaa, vuohenjuustoa ja mallasta ihastutti rehellisillä mauillaan ja ulkonäöllään. Tero Mäntykangas valloitti yleisön annoksellaan Kuningasrapua ja punajuurta, sekä lavalla Lapin terveisillään.

Ensimmäisessä pääruoassa Palsternakkaa, voita ja kuhaa Filip Langhoff näytti, kuinka uskomattoman hyvää ruokaa voi valmistaa valitsemalla raaka-aineet tarkoin ja kunnioittamalla niitä. Suomen Bocuse d´Or -edustaja Matti Jämsénin Porsasta ja sieniä -annos oli vaatimattomasti nimetty, sillä lautasella oli lukuisia komponentteja, joista jokainen yksin oli herkullinen. Yhdessä ne muodostivat täydellisen kokonaisuuden.

Väliruokana tarjottu Verneri, Valma ja Peltolan blue oli Mika Jokelan näyte siitä, miten innovatiivisesti juustolautasen voi toteuttaa. Villiruokalähettiläs Sami Tallbergin suussa sulava signature-jälkiruoka Väinönputkea ja hunajaa oli saanut tällä kertaa tyrnivivahteen. Vuoden Kokki 2013 Erik Mansikka oli loihtinut suurelle lasilautaselle makeaa ja raikasta yhdistelevän jälkiruokateoksen. Vaikka edessä oli jo kahdeksas ruokalaji, Erikin "pallerot" hävisivät lautasilta pikatahtiin.

Herkullisen ruoan lomassa kuultiin paljon viisaita sanoja, viihdyttiin ja seurusteltiin. Saku Tuomisen luotsaamalla huutokaupalla kerättiin tuiki tärkeää lisätukea suomalaisille kokkitoivoille. Tämänkin illan perusteella suomalaisella ruokakulttuurilla on edessään loistava tulevaisuus. Kiitos kaikille osallistujille - nähdään taas ensi vuonna!

Kuvia gaalasta

Siirry sivun alkuun
 
 
ELO-säätiö, Yrjönkatu 34 A 12, 00100 Helsinki, Finland