ELO-stiftelsen, d.v.s. stiftelsen för finländsk matkultur, samlar den finländska matkulturens aktörer, visionärer och resurser kring ett och samma bord.
Vi arbetar för ett så brett samarbete som möjligt i syfte att öka uppskattningen av vår egen matkultur i hemlandet och vårt mål är även att göra den internationellt intressant.

Vi uppmuntrar finländarna att äta allt oftare tillsammans under Finlands jubileumsår ”Finland 100 år” 2017 – vårt främsta mål är dock att dessa gemensamma måltider skall öka år för år. Vi jobbar för att öka finländarnas kunnande om vår egen vildmat och vi sammanför landets skolmatsexperter i syfte att sprida informationen om vår unika skolmat såväl nationellt som internationellt. Vi lyfter fram den finländska yrkeskunskapen inom restaurangbranschen genom att årligen arrangera kock- och servitörtävlingar och vi ansvarar även för Finlands representation i kockarnas världsmästerskap, Bocuse d´Or.

Läs mera på våra hemsidor och följ diskussionerna på nätet #ruokakulttuuri.

ELO-stiftelsen

ELO-stiftelsens bakgrund och verksamhet ELO-stiftelsen, d.v.s. stiftelsen för befrämjandet av ...

Styrelsen och delegation

ELO-stiftelsens styrelse och delegation ELO-stiftelsen leds av en styrelse och direktör ...