Suomalainen kouluruokailu on tärkeä osa ruokakulttuuriamme

Suomi loi vuonna 1948 uskomattoman sosiaalisen innovaation: maksuttoman kouluruokailun.
Hyvä koulutus ja kouluruoka ovat mahdollistaneet meille monta menestystarinaa.

ELO-säätiön koordinoima Kouluruokailuverkosto jatkaa tämän kehityksen tukemista. Osallistumme Opetushallituksen koordinoiman sidosryhmäfoorumin Kouluruokailufoorumin toimintaan. Mahdollistamme Kouluruokakilpailun järjestämisen joka toinen vuosi Gastro Helsinki -messuillaTavoitteemme on tehdä maailman parhaasta kouluruokailusta vieläkin parempaa ja viedä sen tarinaa maailmalle osana Suomen kestävää maakuvatyötä ja osaamisvientiä.

Kesällä 2019 suomalainen nykykoulu ja kouluruokailu pääsevät isosti esille SuomiAreenassa, kun Porin lyseolla Popup-koulu avaa ovensa päättäjille että muille SuomiAreenan kävijöille 17.7.2019. Tapahtuman pääkumppani OAJ järjestää kouluruokailutapahtuman yhteistyössä Ruokakasvatusyhdistys Ruukun ja ELO-säätiön kanssa. Lue lisää!

Vuonna 2018 suomalainen maksuton kouluruokailu täytti 70 vuotta. Olemme kulkeneet pitkän matkan kansainväliseksi edelläkävijäksi. Juhlistimme suomalaista kouluruokailua nostamalla esille kiinnostavia tarinoita, ilmiöitä ja tekijöitä. Tiivistimme pohjoismaista ja kansainvälistä yhteistyötä ja viestintää yhdessä laajan asiantuntijaverkoston kanssa Maa- ja metsätalousministeriön tuella. Lue lisää!

Seuraa keskustelua somessa
#kouluruokailu #kouluruoka #finnishschoolmeals