Kolme voitonnälkäistä kokkia Bocuse d’Orin Suomen-karsintoihin

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Suomi osallistuu maailman vaativimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin 14:nnen kerran. Bocuse d’Or -karsintakilpailuun hakevat kokit ovat nyt selvillä: Suomen edustajaksi kaudelle 2018-2019 hakevat ravintola Finnjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen Helsingistä, Brasserie l’amourin keittiömestari Benjamin Frostell Porvoosta sekä ravintoloitsija, ravintola Finnjävelin keittiöpäällikkö Tommi Tuominen Helsingistä.

Karsintakilpailuun Sipeläinen, Tuominen ja Frostell valittiin hakemuksen lähettäneiden joukosta työ- ja kilpailukokemuksen perusteella. Yleisölle avoimet karsintakilpailut järjestetään 7.11. Helsingissä Supper Fest -tapahtuman yhteydessä Helsingissä Fiskars Campuksen Showroomissa.

Suomea Bocuse d’Or -kilpailuihin edustamaan lähtevä kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti yli vuoden ajan.

– Karsintakilpailusta tulee tiukka ja kilpailijoiden stressikynnystä koetteleva. Rakennamme kisatilanteen vastaamaan Euroopan-karsintoja ja kansainvälistä loppukilpailua. Suomella on kovat tavoitteet nousta tulevan kandidaatin kanssa ensimmäistä kertaa kisojen palkintopallille, joten vaatimuksetkin ovat sen mukaiset, kertoo Bocuse d’Or -tiimin presidentti, Suomea kisoissa kaksi kertaa edustanut Matti Jämsén.

Karsinnoissa kandidaatit valmistavat 5 tunnissa 35 minuutissa 14 lautasannosta kotimaisesta kuhasta ja katkaravuista sekä 12 annosta vadille ja kaksi lautaselle kokonaisesta ankasta ja ankansydämestä. Kalaruoassa kasvisten osuus annoksessa on oltava 60%.

Kilpailuissa arvostetuista kokeista koostuva tuomaristo arvioi annosten makua ja ulkonäköä sekä kandidaattien keittiötyöskentelyä: oikeaoppisia työskentelytapoja, hygieniaa ja hävikkiä. Lisäksi edustajan valinnassa otetaan huomioon soveltuvuus ja motivaatio, jotka kartoitetaan haastatteluin.

Tapahtumapaikkana Supper Fest ja Fiskars Campus

Tapahtuma järjestetään Fiskars Campuksen Showroomissa ja tapahtumaa tukevat Iittala & Arabia Design Centre ja Fiskars-brändi. Kolmen identtisen keittiön kokonaisuuden kilpailutilaan rakentaa Davanti, joka on Bocuse d’Or Team Finlandin pitkäaikainen laiteyhteistyökumppani. Kilpailu edeltää kaksipäiväistä samassa paikassa pidettävää Supper Fest-tapahtumaa, joka toteutetaan nyt toisen kerran.

Supper Fest –illalliset tarjoillaan 8. ja 9.11. Illallisilla ruoka ja taide sulautuvat yhteen teoksiksi, jotka houkuttelevat kaikkia aisteja.  8.11. järjestettävässä Signature-seminaarissa puhuvat ruoan ja taiteen asiantuntijat, jotka kertovat näkemyksiään luonnosta, ruoan merkityksestä ja tulevaisuuden ruoka -ja muotoilutrendeistä

www.supperfest.com
www.designcentrehelsinki.com/

Lisätiedot:

Bocuse d’Or Team Finland
President Matti Jämsen, 0400 729 099

Promotion Manager Mari Cadaut, 040 5878053 (myös haastattelupyynnöt)

ELO-säätiö
johtaja Seija Kurunmäki. 0400 460 894

www.elo-saatio.fi/bocusedor
www.facebook.com/bocusedorfinland

 

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2018-2019 Euroopan osakilpailut pidetään kesäkuussa 2018 Torinossa. Loppukilpailut järjestetään tammikuussa 2019 Lyonissa. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

 

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi