Haku!

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Oletko visiönääri, joka tekee ruoasta taidetta? Hae Vuoden Kokki 2018 –semifinalistiksi! Palkintona voit voittaa 10 000 e, ja pääset Suomen parhaiden joukkoon Vuoden Kokki –akatemiaan.

Vuoden Kokki 2018 –kilpailun semifinaalihaun ennakkotehtävän teema on ”Kasvikset edellä”. Sinun tulee valmistaa teeman mukainen pääruoka 12 hengelle kahdessa tunnissa. Tehtävään käytettävät kasvikset saat valita vapaasti, mutta vihannesten maustamiseen tulee käyttää ankkaa, jonka osuus annoksesta voi olla enintään 50 grammaa. Ankka voi olla annoksessa vapaavalintaisessa muodossa.

Lähetä kuva ennakkotehtävän annoksesta ja resepti 30.11.2017 mennessä projektikoordinaattori Kirsi Yazanille osoitteesen kirsi.yazan@elo-saatio.fi. Ennakkotehtävien perusteella valitaan 12 semifinalistia, joista yksi valitaan Instagramista ennakkotehtävän annoskuvan keräämien tykkäysten perusteella. Osallistuaksesi kilpailuun Instagramissa tee ennakkotehtävä edellä kuvatun mukaisesti, täytä ilmoittautumislomake ja lataa annoskuvasi Instagramiin hashtagilla #vuodenkokki2018. Jatkoon päässeille semifinalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti joulukuun 2017 aikana.

Vuoden Kokki 2018 -kilpailu järjestetään Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa 15.-16.3.2018.

Semifinaalit

Semifinaaleissa kukin kilpailija valmistaa oman ennakkotehtävänsä mukaisen annoksen, jonka tulee vastata tehtävää sekä visuaalisesti että reseptiikaltaan. Kilpailuannoksen astioiden on myös vastattava ennakkotehtävän kuvaa. Annoksen valmistamiseen on aikaa kaksi tuntia.

Kilpailija voi…
… Tuoda mukanaan eläinperäisiä liemiä, kuten liha tai kana. Liemiä ei lasketa grammapainoon.
… Tuoda kasvikset kuorittuina
… Tuoda ainekset valmiiksi punnittuina
… Tuoda mukanaan fermentoidut tai kuivatut tuotteet (omassa muodossaan)
… Tuoda mukanaan kuivattua ankanrintaa
… Tuoda mukaan ankkaa palana (ei puruna eikä muuten prosessoituna)
… Käyttää ankasta (pakollinen raaka-aine) mitä tahansa osaa
… Käyttää ankanrasvaa (rasvan painoa ei lasketa sulassa muodossa kokonaispainoon)
… Käyttää eläinproteiineista ankkaa, maitotuotteita ja kananmunaa
… Tuoda mukanaan oman painekattilan

Kilpailija ei voi…
… Tuoda kasviksia valmiiksi leikattuna tai kypsennettynä
… Tuoda valmiiksi tehtyä taikinaa
… Tuoda mukanaan itse tehtyä siirappia
… Tuoda mukanaan ruskistettua voita
… Tuoda valmiiksi kypsennettyjä ankan osia
… Tuoda mukanaan kylmäsavustettua ankkaa
… Tuoda mukaaan maustettuja kermoja (lasketaan kastikkeiksi)
… Käyttää omia pienlaitteitaan (lukuunottamatta sauvasekoitinta)

Keittiössä on jokaiselle kilpailijalle:
1 x sirkulaattori
1 x pystyblenderi
4 x induktioliesi ( 1-paikkainen)
1 x uuni
1 x lämpökaappi
lämpölamput luukulla

Takatilan yhteiset laitteet:
1 x iso pystyblenderi
2 x kutteri
1 x yleiskone
1 x lihamylly
1 x vakuumikone
1 x sähkösavustin (Opa)
1 x leikkelekone
1 x rasvakeitin (2koria)
2 x pakastuskaappi (jäähdytyskaappi)
1 x soft-/pakojet
1 x hiiligrilli

Etunimi

Sukunimi

Sähköposti

Puhelinnumero

Työpaikka

Työpaikan paikkakunta

Syntymäaika

Vaatekoko

Kotiosoite

Syntymäpaikkakunta

Oma intohimo

Vahvuudet

Mikä erottaa sinut muista kilpailijoista

Aikaisempi kisakokemus

Resepti

Kuva

Osallistun kilpailuun myös Instagramin kautta nimimerkillä

Olen tutustunut kilpailun sääntöihin

Yhteystiedot

Kirsi Yazan
projektikoordinaattori
+358 50 439 3883
kirsi.yazan@elo-saatio.fi

Henri Kotkavuori
kilpailujohtaja
+358 400 92 0362
henrikotka@hotmail.com

Lue seuraavaksi