Bocuse d’Or vuodesta 1987

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Bocuse d’Or kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi osallistui kokkien maailmanmestaruuskilpailuun ensimmäistä kertaa vuonna 1991, jolloin edustajana oli keittiömestari Eero Mäkelä. Sen jälkeen Suomi on ollut mukana Bocuse d’Orissa yhteensä 12 kertaa. Kaudella 2015-2017 Suomea edustaa Eero Vottonen.

Paras Suomen sijoitus kautta aikojen saatiin 2015,  kun Matti Jämsén voitti 4. sijan sekä sai parhaan lihavadin palkinnon. Antti Lukkari palkittiin parhaana assistenttina.

Ahvenanmaalta kotoisin oleva Michael Björklund (1999) ja helsinkiläinen Matti Jämsén (2011) ovat sijoittuneet kilpailuvuosinaan viidensiksi samoin kuin Eero Vottonen Euroopan osakilpailussa 2016.

Pohjoismaista Norja on voittanut kilpailun viisi kertaa, ja Ruotsi ja Tanska kerran. Ranska hallitsee maailmanmestaruutta seitsemällä voitolla.

Suomen edustajat 1991-2016

1991 – Eero Mäkelä
1993 – Juha Niemiö
1995 – Antti Vahtera
1997 – Aki Wahlman
1999 – Michael Björklund
2001 – Petteri Luoto
2003 – Henry Tikkanen
2005 – Petteri Luoto
2007 – välivuosi
2009 – Filip Langhoff
2011 – Matti Jämsén
2013 – Mika Palonen
2015 – Matti Jämsén
2016 – Eero Vottonen

Artikkelikuvassa on Henry Tikkanen, Mika Palonen, Matti Jämsén, Aki Wahlman, Michael Björklund ja Petteri Luoto. Kaikki herrat ovat edustaneet Suomea Bocuse d´Or kilpailussa.

Lue seuraavaksi