Bocuse d’Or vuodesta 1987

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Bocuse d’Or kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1987. Suomi osallistui kokkien maailmanmestaruuskilpailuun ensimmäistä kertaa vuonna 1991, jolloin edustajana oli keittiömestari Eero Mäkelä. Nyt Suomi on mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 14 kertaa.

Kaudella 2018-2019 Suomea edustaa Bocuse d’Or -kilpailussa Ismo Sipeläinen ja assistenttina toimii Johan Kurkela. Ismo Sipeläinen oli kilpailussa Matti Jämsén avustajana kaudella 2010-2011.


 Ismo Sipeläinen. Kuva Aleksi Tuomola.

Kaudella 2016-2017 Suomea edusti Eero Vottonen, joka sijoittui Lyonin loppukilpailussa kuudenneksi vuonna 2017, samoin kuin kauden Euroopan osakilpailussa Budapestissa. Paras Suomen sijoitus kautta aikojen saatiin 2015,  kun Matti Jämsén voitti Lyonissa 4. sijan (kausi 2014 Euroopan karsinnat – 2015 loppukilpailu)sekä sai parhaan lihavadin palkinnon. Antti Lukkari palkittiin parhaana assistenttina. Vuonna 2011 Matti Jämsen sijoittui viidenneksi Lyonissa (kausi 2010-2011). Tänä vuonna Matti Jämsén toimii Bocuse d’Or Team Finlandin presidenttinä.

Ahvenanmaalta kotoisin oleva Michael Björklund (1999) sijottui kilpailuvuosinaan viidenneksi.

Pohjoismaista Norja on voittanut kilpailun viisi kertaa, ja Ruotsi ja Tanska kerran. Ranska hallitsee maailmanmestaruutta seitsemällä voitolla.

Suomen edustajat 1991-2019

1991 – Eero Mäkelä
1993 – Juha Niemiö
1995 – Antti Vahtera
1997 – Aki Wahlman
1999 – Michael Björklund
2001 – Petteri Luoto
2003 – Henry Tikkanen
2005 – Petteri Luoto
2007 – välivuosi
2009 – Filip Langhoff
2011 – Matti Jämsén
2013 – Mika Palonen
2015 – Matti Jämsén
2017 – Eero Vottonen
2019 – Ismo Sipeläinen

Artikkelikuvassa on Henry Tikkanen, Mika Palonen, Matti Jämsén, Aki Wahlman, Michael Björklund ja Petteri Luoto. Kaikki herrat ovat edustaneet Suomea Bocuse d’Or kilpailussa.

Kuvat Bocuse d´Or 2018: www.flickr.com/photos/elosaatio/sets/72157666262496808/with/38740936400/

Lue seuraavaksi