ELO-säätiön hallitus

ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr. on vuonna 2009 perustettu yleishyödyllinen säätiö. ELO-säätiön tarkoituksena on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin edistäminen yhteistyössä avainsidosryhmien ja yhteistyöverkostojen kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.

ELO-säätiön toimintaa linjaa ruokakulttuurin edistämiseen sitoutunut hallitus. Kaudella 2020-21 hallituksessa on 4 jäsentä ja hallituksen puheenjohtajana on Heikki Antolainen. Edellisellä kaudella 2019-2020 hallituksessa oli 13 jäsentä ja puheenjohtajana Leena Saarinen.  Jäsenten hallituskausi on kolmevuotinen. 

Strategisten muutosprosessien myötä, ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan ammattilaisten kansallinen kilpailutoiminta (Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija) ja kansainvälinen kilpailutoiminta (Bocuse d’Or Academy Finland) yhteistyöverkostoineen siirtyi uusille pääjärjestäjille syyskuussa 2020. ELO-säätiö jatkaa ravintola-alan kilpailutoiminnan yhteistyökumppanina. Saman aikaisesti päätettiin pienentää säätiön hallituksen kokoonpanoa 13 jäsenestä 4 jäseneen toimintakaudelle 2020-2021. Säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors (2018-2020) siirtyi onnistuneiden muutosprosessien myötä ruokavaikuttajaksi ja viestintäyrittäjäksi. 

ELO-säätiön tarkoitus ja tehtävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä pysyy samana ja kilpailutoiminnan järjestämisvastuun siirto avaa mahdollisuuksia uusille yhteistyön aloitteille, teemoille ja muodoille verkostoineen.

ELO-säätiö viestii ja vaikuttaa yhteistyössä ruoka- ja ravintola-alan avaintoimijoiden ja sidosryhmien kanssa tavoitteena nostaa ruokakulttuuri strategiseksi osaksi Suomen maakuvaa, matkailua ja osaamisvientiä. Kouluruoka on kansainvälisesti kiinnostava suomalainen innovaatio ja sitä edistäkseen ELO-säätiö koordinoi valtakunnallista Kouluruokailun asiantuntijaverkostoa. Vaikutamme myös moniammatillisen ruokakasvatusyhteistyön puolesta Suomessa ja Pohjoismaissa. Näytämme tietä luoden suomalaisen ruoadiplomatian ja kestävän kehityksen linjauksia yhdessä avaintoimijoiden kanssa yhdistäen julkisen, yksityisen ja järjestökentän.  

Lue lisää 

ELO-säätiön hallituksen jäsenet 2020-2021:

Puheenjohtaja Heikki Antolainen, puh. 0400 402 320, heikki.antolainen@elo-saatio.fi 
Mikko Leisti, toimitusjohtaja, partneri, Pluto Finland
Kalle Ruuskanen, Senior Consultant, Partner, Flow Consulting Oy
Henry Tikkanen, ravintoloitsija ravintola Gösta ja Vuoden Kokki Akatemian pj.

ELO-säätiön hallituksen jäsenet 2019-2020:

Puheenjohtaja Leena Saarinen, Senior Advisor, Verso Foods Oy

Varapuheenjohtaja Heikki Antolainen

Matti Jämsén, ravintoloitsija ja Bocuse d’Or Academy Finland presidentti

Harri Koskinen, muotoilija

Ari Lahti, toimitusjohtaja, partneri, ICECAPITAL Securities Ltd

Lasse Lehtinen, kirjailija, toimittaja

Vesa Lehto, sijoitusjohtaja, Taaleri Oy

Mikko Leisti, toimitusjohtaja, partneri, Pluto Finland

Kalle Ruuskanen, Senior Consultant, Partner, Flow Consulting Oy

Rafaela Seppälä,  hallituksen puheenjohtaja, Galerie Forsblom

Pekka Terävä, ravintoloitsija, OLO Group Oy

Henry Tikkanen, ravintoloitsija ravintola Gösta ja Vuoden Kokki Akatemian pj.

Heikki Valkama, tiimin esimies, YLE

siht. Bettina Lindfors, toimitusjohtaja,  ELO-säätiö sr. (2018-2020)

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi