ELO-säätiön tarina

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr. on vuonna 2009 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin edistäminen.

ELO-säätiö kokoaa suomalaisen ruoka-, juoma- ja ravintola- kulttuurin parhaat tekijät, palvelut ja tuotteet yhteen. Innostamme yhteistyöhön, verkostoja, vaikutamme, viestimme sekä yhdistämme osaamista lisäten ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja kansainvälisesti. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista yhteistyössä Vuoden Kokki ,  Vuoden Tarjoilija ja Bocuse d’Or Academy Finland yhteistyöverkostojen kanssa. Näytämme tietä luoden suomalaisen ruokadiplomatian, ruokamatkailun ja kestävän kehityksen linjauksia yhteistyössä avainsidoryhmien ja vaikuttajien kanssa. Kouluruoka on kansainvälisesti kiinnostava innovaatio ja sitä edistääkseen luotsaamme valtakunnallista kouluruokailun asiantuntijanverkostoa. Palkitsemme vuosittain alan rohkeita edelläkävijöitä Lentävä Lautanen -ruokakulttuuripalkinnolla.

Julistus suomalaisen gastronomian puolesta

Kestävän gastronomian sitoumus

Kestävä suomalainen ruokakulttuuri – ohjeistus 

Bocuse d’Or Academy Finland, Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen

Suomalaisen ruoan ja juoman tarina

Ruoka koskettaa meitä kaikkia, ja se on keskeinen osa kulttuuria. Ainutlaatuinen kotimainen ruokakulttuuri ja ruuantuotanto ovat pohjoisen luonnon asettamien reunaehtojen muovaamia. Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa, ja meillä taito käyttää raaka-aineita tehokkaasti on kulkenut sukupolvelta toiselle vuosisatoja. 2000-luvulla kotimainen ruokasektori työllistää 300 000 suomalaista ja on merkittävä maamme huoltovarmuuden kannalta. Luonnonolojen rinnalla myös me ihmiset muokkaamme ruokakulttuuria. Kotimaista ruokakulttuuria ohjaavat poliittisten päättäjien linjanvedot ja ruokakasvatus, yhä tiiviimmin yhteen verkottuva kansainvälinen maailmantalous ja -politiikka sekä mediat, mark- kinointi ja niiden kuljettamat ruokatrendit. Jokainen meistä rakentaa omilla arkisilla valinnoillaan uutta ruokakulttuuria. Näin syntyy useita näkökulmia siihen, mikä on suomalaista ruokaa ja juomaa. Runsaat näkökulmat ovat meille rikkaus.

Lue seuraavaksi