Ravintola-alan huiput kilpailevat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 suomenmestaruudesta Gastro Helsinki – ammattitapahtumassa

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa 12-13.3.2020. Kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa seuraamaan läheltä ravintola-alan ammattilaisten sali- ja keittiötyöskentelyä, jossa niin yksityiskohdat kuin kunniahimo on hiottu huippuunsa.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12.3 klo 10:00-16:00 kilpailualueella. Molempien kilpailujen finalistit julkistetaan kilpailupäivän päätteeksi klo 17:00. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat finaaleihin perjantaina 13.3 klo 10:00-15:00, jonka jälkeen klo 16:00 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat. Vuoden Kokki -kilpailuun osallistuu 16 semifinalistia ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuun 16 semifinalistia edustaen ravintola-alan ammattiosaamista eri puolelta Suomea.

Vuoden Kokki 2020 kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen, Vuoden Kokki 2015 ja Vuoden Tarjoilija 2020 kilpailujohtajana Maria SuihkonenVuoden Tarjoilija 2013. Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Filip Langhoff, ravintola Jord. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Miia Siiroinen, Yöpuu Yhtiö Oy. Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähdään ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistolta.

–  Suomen maine ruokamatkailumaana on kovassa kasvussa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa kehittäen ravintola-alaa ja sen vetovoimaisuutta sekä lisäten vuoropuhelua alan ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja avainsidosryhmien välillä. Kilpailuissa verkostoidut, kehität laaja-alaisesti ammattisi vaativia taitoja ja kasvat täyteen potentiaaliisi. Uskalletaan nauttia suomalaisesta, kestävästä ruokakulttuurista, samalla kun kunniahimo kasvaa keittiöissä ja saleissa, kiteyttää Bettina Lindfors, ELO-säätiö.

Vuoden Kokki 2020 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2020 MaRa ry:n Henrik Bitten säätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

Vuoden Tarjoilija 2020 -semifinalistit:

 • Aartti Sannamari, Ravintola Kalatori, Rauma
 • Allikivi Egle, Share Company, Espoo
 • Angelov Christian, Finnjävel Salonki, Helsinki
 • Finni Joona, Ravintola Figaro, Jyväskylä
 • Hartman Freja, Nordic Pizza Company, Turku
 • Holmberg Jonas, Ravintola Kaskis ja Kakolan Ruusu, Turku
 • Hämäläinen Sebastian, Tallink Silja Oy, Helsinki
 • Hänninen Tiia, freelancer, Hämeenlinna
 • Kämppi Otto, Viking Line Gabriella, Helsinki
 • Kärki Anu, Armas Catering, Tampere
 • Nordlund Milla, Ravintola Kalatori, Rauma
 • Pajari Katariina, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
 • Pöyhtäri Minea, Santa’s Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki
 • Salonen Jeremias, Ravintola Kaskis, Turku
 • Söderback Pernilla, Restaurant HEJM, Vaasa
 • Tse Kelvin, Ravintola Pastis, Helsinki

Vuoden Kokki 2020 semifinalistit:

 • Hakamäki Sami, Restaurant HEJM, Vaasa
 • Harrivaara Simo, Ravintola Ventuno, Helsinki
 • Helenius Lari, Ravintola Olo, Helsinki
 • Hokkanen Teemu, Fazer Food Services/UPM Pääkonttori, Helsinki
 • Kaihola Markus, Sahanlahti Resort, Puumala
 • Korhonen Ville, Ravintola Savoy, Helsinki
 • Kuivasniemi Tomi, Grill it/Paja kongressi, Tampere
 • Mustonen Kim, Kuori Food and Wine, Turku
 • Pulkkinen Jarkko, Ravintola Finnjävel/Salonki, Helsinki
 • Päivästö Kim, Ravintola Demo, Helsinki
 • Roiniola Matti, Ravintola Kakolanruusu, Turku
 • Selin Simon, Restaurant HEJM, Vaasa
 • Shiwan Kozeen, I AM, Helsinki
 • Suomalainen Niko, Ravintola Olo, Helsinki
 • Valkama Jesse, Ravintola Emo, Helsinki
 • Väärti Turo, Ravintola Juuri, Helsinki

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailutoiminnan vahvistettuja pääyhteistyökumppaneita ovat: HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppaneita ovat: Ainoa Winery Oy, Aromi-lehti, Astiavuokraus Oy Jubilee, E.Ahlström Oy, Diversey Suomi Oy, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Ruokatieto Yhdistys ry, SLC ry ja Vitriini-lehti. 

Vuoden Kokki
www.vuodenkokki.fi 
Facebook ja Instagram @vuodenkokki
#vuodenkokki #ruokakulttuuri #gastrohelsinki

Vuoden Tarjoilija
www.vuodentarjoilija.fi
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija
#vuodentarjoilija #juomakulttuuri #gastrohelsinki

ELO-säätiö
www.elo-saatio.fi

Gastro Helsinki 2020
https://gastro.messukeskus.com


Kuva: Santeri Stenvall/ELO-säätiö

 

 

 

Lue seuraavaksi