Ruokapalvelu innoittaa -vaikuttajaseminaari avaa Gastro-messut 11.3.2020

Ilmastonmuutos, yhteiskunnallinen vastuu, asiakkaiden muuttuvat vaateet – mistä ideoita ja innostusta haasteisiin? Mistä voimia muutokseen? Näihin kysymykseen pureutuu GastroHelsinki-messujen avajaisseminaari ”Ruokapalvelu innoittaa – ratkaisuja, vauhtia ja voimia tulevaisuuden haasteiden selättämiseen”.

Suomalaiset julkiset ruokapalvelut ovat tuottaneet jo vuosia toinen toistaan oivaltavampia ratkaisuja kestävään arkeen ja työhyvinvoinnin vahvistamiseen, joista voidaan hyötyä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Ruokapalvelut voivat toimia innoittajana ja tiennäyttäjänä tarjoten ratkaisuja ja oivalluksia, voimia ja vauhtia haasteiden selättämiseen.

Seminaari on maksuton. Se on suunnattu ruokapalveluiden kehittäjille, päättäjille ja vaikuttajille sekä muille ravintola-alan toimijoille. Seminaarin järjestää ELO-säätiö yhteistyössä Maa- ja metsätalousministeriön ja Motivan kanssa.

Mukaan mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!


Ilmoittaudu seminaariin täältä!
Muista rekisteröityä Gastro-messuille maksutta täältä!

Saapumisohjeet Helsingin Messukeskukseen löydät täältä!
Katso seminaaritilan sijainti Messukeskuksessa täältä!


Ruokapalvelu innoittaa – ratkaisuja, vauhtia ja voimia tulevaisuuden haasteiden selättämiseen

Aika: 11.3.2020 klo 9-11:15, aamiaistarjoilu klo 8:30 alkaen
Paikka: tila 204-205 @Messukeskus @Helsinki
Kieli: Suomi
Avainsanat: julkinen ruokapalvelu, muutosjohtaminen, kestävä kehitys, ilmastonmuutos, yhteiskehittäminen,  muutos, vastuu, innovaatiot, inspiraatio, haasteista ratkaisuihin, jaksaminen, työilo, työhyvinvointi


Seminaarin ohjelma 

klo 8:30 Aamiaistarjoilu

klo 9:00 Tervetuloa

klo 9:15 Innostusta Suomesta – case: Kouluruoka2030 
Mukana paneelikeskustelussa mm. tutkija Teea Kortetmäki @Just Food @Jyväskylän yliopisto ja ruokapalvelupäällikköä Ilja Saralahti @Muuramen ruokapalvelut

Klo 9:45 Innostusta Ruotsista 
Mukana valottamassa pohjoismaista näkökulmaa  mm. Eva Sundberg @MatTanken @Jordbruksverket @Ruotsi 

Klo 10:15 Voimaa muutokseen työhyvinvoinnista 
Puhujana toimitusjohtaja Nina Rokkila @Palmia sekä case-esimerkkejä ympäri Suomen

Klo 11-11:15 Yhteenveto & päätössanat

Juontajina Bettina Lindfors @ELO-säätiö & Elina Ovaskainen @Motiva. Oikeus muutoksiin pidätetään


Osallistu keskusteluun somessa #gastrohelsinki #innostaa

Avainsanat: julkinen ruokapalvelu, muutosjohtaminen, kestävä kehitys, ilmastonmuutos, yhteiskehittäminen, muutos, vastuu, innovaatiot, inspiraatio, haasteista ratkaisuihin, jaksaminen, työilo, työhyvinvointi


Lisätietoja:

Bettina Lindfors
Toimitusjohtaja
ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+ 358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Sini Garam
Projektipäällikkö
Kouluruokaverkosto / Finnish School Meal Network
+358 50 587 0929
sini.garam@elo-saatio.fi


ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tuo yhteen alan tekijät, tukijat ja tulevaisuuden toivot. Vuonna 2009 perustettu säätiö tekee töitä yhdessä laajan verkostonsa kanssa, jotta Suomi nousee kansainvälisesti kiinnostavaksi ruoka-, juoma- ja ravintola-alan edelläkävijäksi.
http://www.elo-saatio.fi/

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistuvan ja kestävän ruoka- ja luonnonvaratalouden mahdollistaja sekä luotettavien tietovarantojen tuottaja. Maa- ja metsätalousministeriö edistää toiminnallaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.
https://mmm.fi/

Motiva on valtion kestävän kehityksen yhtiö, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Tarjoamme julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tietoa, ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla ne voivat tehdä resurssitehokkaita, vaikuttavia ja kestäviä valintoja.
https://www.motiva.fi/

Gastro Helsinki on Suomen merkittävimmän ruoka- ja ravintola-alojen ammattitapahtuma. Vuoden 2020 teemana on tänä vuonna Vastuu innoittaa. Tapahtumasta odotetaan kaikkien aikojen Gastro-messuja. Ammattilaiset voivat osallistua messuille maksutta.
https://gastro.messukeskus.com/

 

 

Lue seuraavaksi