Bocuse d’Or kilpailu

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja se on saanut nimensä kuuluisalta edesmenneeltä ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuselta, joka toimi lähes 30 vuotta kansainvälisesti arvostetun kilpailun johtajana.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Kilpailuun osallistuu kansallisuuksia neljältä eri mantereelta ja 24 maasta, jotka kilpailevat finaalipaikasta alueellisten karsintojen kautta. Karsintakierrokset pidetään Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Kilpailukausi 2020-2021

Bocuse d’Or Academy Finland koordinoi Suomen osallistumista BOcuse d’Or kilpailuihin. Suomen Bocuse d’Or -edustajana kaudella 2020-2021 toimii Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista. Hänen assistenttinsa on Anni Peräkylä ja joukkueen valmentaja Heikki Liekola. Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Matti Jämsénin johdolla joukkue valmistautuu 15-16.10.2020 järjestettäviin Euroopan osakilpailuihin Tallinnassa (siirtyivät toukokuulta lokakuulle maailmassa vallitsevan COVID19-tilanteen vuoksi).

Euroopan karsintojen 20 kilpailijamaasta 10 parasta pääsee maailmanlaajuisiin loppukilpailuihin, jotka pidetään tammikuussa 2021 Lyonissa. Suomen joukkueen kunnianhimoinen tavoite on saavuttaa ensimmäistä kertaa mitalisija vuonna 2021.

Bocuse d’Or Academy Finland vahva kumppani- ja ammattilaisverkosto tukee joukkuetta ja Suomen menestystä maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa edistäen suomalaista ravintola- ja ruokakulttuuria sekä osaamisvientiä.

Kilpailukausi 2017-2019

Bocuse d’Or  2019-kokkikilpailun MM-finaalissa Lyonissa tammikuussa 2019 Suomen joukkue tuli neljänneksi. Edustaja Ismo Sipeläinen, hänen assistenttinsa Johan Kurkela sekä valmentaja Tommi Tuominen veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa päätökseen tyylikkäästi ilman virheitä. Suomi oli neljäs lihavadista annetuissa pisteissä ja viides lautasannoksesta annetuissa pisteissä. Keittiötyöskentelyssä Suomi oli tulostaulun mukaan kolmas. Lyonissa tehtiin kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Molemmat tehtävät kunnioittivat ranskalaisen keittiötaidon mestareita, kilpailun perustajaa Paul Bocusea ja Joël Robuchonia. Lue lisää!

Bocuse d’Or Europe 2018, eli Euroopan osakilpailussa Suomi sijoittui neljänneksi ja pääsi  siten mukaan loppukilpailuun. Euroopan osakilpailu järjestettiin Italian Torinossa 10.-12.6.2018, jossa 20 maasta 10 parasta joukkuetta jatkaa loppukilpailuun. Pakollisia raaka-aineita lautasilla olivat: kananmuna ja Castelmagno DOP -naudan raakamaitojuusto. Lisäksi lautasannokseen oli lisättävä kilpailua edeltävänä iltana paljastettu yllätysraaka-aine, spagetti. Vadin pakollisia raaka-aineita olivat: Fassona Piemontese -naudan sisäfilee, kateenkorva ja Sant’Andrea -riisi. Lue lisää!

ELO-säätiö mukana mahdollistamassa
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö on vastuullinen kilpailun järjestäjä Suomessa. Säätiö on koordinoinut Suomen kilpailuun osallistumista vuodesta 2009. ELO-säätiö vastaa rahoituksista, yhteistyökumppanuuksista ja kilpailun teemasta.

Lisätietoja:

Lue lisää ELO-säätiöstä.
Lue lisää Bocuse d’Orista kilpailun virallisilla kotisivuilla.
Lue lisää Bocuse d´Or -kisakaudesta 2020-2021. 
Tutustu Bocuse d’Or Academy Finland -tiimiin.

Seuraa Bocuse d’Or Finland täällä, Facebookissa tai Instagramissa.
#bocusedorfinland #bocusedor #finnishfood #teamfinland

Artikkelikuvassa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen / Kuva Kim Öhman.

Lue seuraavaksi