Haku Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailuun on käynnissä!

Tule mukaan kilpailemaan ja verkostoitumaan ravintola-alan saliammattilaisten kanssa! Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saa MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämän 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten. Lisäksi voittajalla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi, jonka aikana voittajalla on mahdollisuus luoda uusia verkostoja elintarvikealan edelläkävijöiden kanssa. Hakuaika on käynnissä 15.10-30.11.2019.

 

ENNAKKOTEHTÄVÄ

Kilpailun ennakkotehtävänä on suunnitella neljän (4) ruokalajin menukokonaisuus ruokineen ja juomineen. Menun ruoka- ja juomavalintojen tulee pohjautua kotimaisiin, suomalaisiin ruoka- ja juomatuotteisiin. Hakijan tulee hyödyntää menun ruokien ja juomien valinnoissa vähintään kolmen (3) kilpailun yhteistyökumppanin tuotevalikoimaa.

Lisäksi hakijan tulee tehdä suunnittelemalleen menukokonaisuudelle sopiva menukortti, perustella kaikki menun ruoka- ja juomavalinnat ja ottaa valokuva tekemästään menukortista. Menukortista saa laittaa halutessaan useamman kuvan. Kirjalliset perustelut max. 500 sanaa ja menukortista max. 3 kuvaa. Huom! Tehtävän tarkoitus ei ole suunnitella reseptiikkaa ruoille, ainoastaan nimetä annokset.

Ennakkotehtävään kuuluu myös monivalintatehtävä, joka tehdään verkossa. Hakija saa kirjautumistunnukset sähköpostiin palautettuaan ennakkotehtävän ja ilmoittautumislomakkeen. Hakijan tulee huolehtia, että hän palauttaa ennakkotehtävän ajoissa, jotta hän ehtii käydä vastaamassa monivalintatehtävän kysymyksiin. Monivalintatehtävä sisältää 30 kysymystä liittyen juoma, ruoka- ja tapatietouteen. Tehtävä on aikarajoitettu ja vastauskertoja on yksi.

Kirjallinen osuus palautetaan Word-tiedostona, jossa tekstin fonttina Calibri, fontin koko 12, riviväli 1,5. Tiedostoon ei liitetä mitään ylimääräisiä kuvia, logoja, ruudukoita, taulukoita tai muuta ylimääräistä, kuin mitä ennakkotehtävässä on ohjeistettu. Kuvien tulee olla jpg-muodossa, maksimi koko 5 megatavua.

Ennakkotehtävän kaikki osa-alueet tulee lähettää 30.11.2019 mennessä Elo-säätiölle www.elo-saatio.fi/haku20-vt sivun kautta samalla, kun hakija lähettää ilmoittautumislomakkeen. Lisäksi hakijan tulee tehdä monivalintatehtävä. Henkilökohtaisen linkin monivalintatehtävään hakija saa sähköpostitse palautettuaan ennakkotehtävän ja ilmoittautumislomakkeen. Hakijan tulee huolehtia, että hän palauttaa ennakkotehtävän kuva- ja kirjallisen osuuden ajoissa, jotta hän ehtii käydä vastaamassa monivalintatehtävän kysymyksiin.

Määräaikaan mennessä saapuneet ennakkotehtävät toimitetaan anonyymeina alkukarsintatuomaristolle, joka pisteyttää jokaisen hakemuksen yhdenmukaisesti. Kaikki henkilöyteen liittyvät tunnisteet poistetaan hakemuksista ennen tuomareille lähettämistä. Oman ennakkotehtävän julkaisu sosiaalisessa tai muussa mediassa voi johtaa hakijan hakemuksen hylkäämiseen. Ennakkotehtävän ja kilpailun kieli on suomen kieli.

Jatkoon päässeille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti viimeistään tammikuussa 2020. Lisäksi mukaan päässeille kilpailijoille järjestetään koulutuspäivä, jonka tarkoitus on parhaalla mahdollisella tavalla tukea kilpailijoiden onnistumista kilpailussa. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailu käydään Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.3.2020. Kilpailun järjestää suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun vahvistettuja pääyhteistyökumppaneita ovat: Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Abp ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku. Muita yhteistyökumppaneita ovat: Ainoa Winery Oy, Aromi-lehti, Astiavuokraus Oy Jubilee, E.Ahlström Oy, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, NORD-T, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, SLC ry ja Vitriini-lehti. Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminnan kumppanihaku vuodelle 2020 on käynnissä. 

Lue SÄÄNNÖT täältä

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

 

Etunimi

Sukunimi

Sähköposti

Puhelinnumero

Työpaikka

Työpaikan paikkakunta

Syntymäaika

Vaatekoko

Kotiosoite

Syntymäpaikkakunta

Oma intohimo

Vahvuudet

Mikä erottaa sinut muista kilpailijoista

Aikaisempi kisakokemus

Kirjalliset perustelut (maksimikoko 10 megatavua)

Kuva menukortista (maksimikoko 5 megatavua)

Olen tutustunut kilpailun sääntöihin

 

Yhteystiedot

Kirsi Yazan                                             Maria Suihkonen

Kehityspäällikkö                                   Kilpailujohtaja

+358 50 439 3883                                  +358 44 284 7848

kirsi.yazan@elo-saatio.fi                    ma.suihkonen@gmail.com

Lue seuraavaksi