Ammattilaistiimi kehittämässä kisatoimintaa

Bocuse d’Or Academy Finland kokoaa yhteen alansa huippuosaajia ja toimijoita, jotka mahdollistavat Suomen tiimin menestyksellisen osallistumisen maailman arvostetuimpaan Bocuse d’Or -kokkikilpailuun edistäen Suomen hyvää ruokamainetta. Tiimin kilpailuvalmisteluita tukee niin keittiö-, viestintä-, tekniikka-, muotoilu- kuin logistiikkatiimi. Suomen Bocuse d’Or kilpailutoimintaa mahdollistaa ELO-säätiön luotsaama Bocuse d’Or Academy Finland ja sen laaja yhteistyökumppaniverkosto.

Kilpailukausi 2020-2021

Suomi on noussut kilpailujen kärkikastiin pitkäjänteisellä työllä, ja seuraavalta edustajalta odotetaan mitalisijaa. Suomen 15:sta Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2020-2021 kilpaileekin neljä suomalaisen keittiömaailman kovaa nimeä, joilla on mittava työura ja paljon kilpailukokemusta. 26.10. Viini ja Ruoka 2019 -messuilla kisakeittiöihin nousevat Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista, Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta, freelance-yrittäjänä toimiva Kalle Tanner sekä Tommi Tuominen ravintola Demosta. Lue lisää!

Presidenttinä ja Suomen tuomarina jatkaa kokenut Matti Jämsén. Tiimin Promotion Managerina jatkaa ruokaviestinnän asiantuntija Mari Cadaut. Suomen kilpailuorganisaation eli Bocuse d’Or Academy Finlandin toiminnasta, rahoituksesta ja yhteistyökumppanisuhteista vastaa ELO-säätiön johtaja Bettina Lindfors.

Suomen Bocuse d’Or kilpailutoimintaa mahdollistaa ELO-säätiön luotsaama Bocuse d’Or Academy Finland ja sen laaja yhteistyökumppaniverkosto pääyhteistyökumppaneina HKScan Finland Oy, Messukeskus,Mazhr Oy, Metos Finland Oy, Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, yhteistyökumppaneina Aalto Yliopisto, Arvo Kokkonen Oy, Arla Oyj, Atitudi Ky, Diversey Suomi, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu, Medanta Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Tallink Silja, Vihannespörssi Oy. Viestintäkumppaneina myös Visit Finland/Business Finland ja Suomen Ranskan suurlähetystö/Ulkoministeriö. Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailu toteutetaan yhteistyössä Viini ja Ruoka tapahtuman kanssa (Viini-lehti) Kirjamessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa.

Haluatko osaksi Suomen menestystä maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa ja edistää suomalaista ravintola- ja ruokakulttuuria? Bocuse d´Or Academy Finland kumppanihaku kisakaudelle 2020-2021 on käynnissä nyt - ota yhteyttä!

Kilpailukausi 2017-2019

Suomen Bocuse d’Or –joukkue tuli neljänneksi maailman vaativimmissa kokkikisoissa, Bocuse d'Or -kokkikilpailun MM-finaalissa Lyonissa tammikuussa 2019. Edustaja Ismo Sipeläinen, hänen assistenttinsa Johan Kurkela sekä valmentaja Tommi Tuominen veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa päätökseen tyylikkäästi ilman virheitä. Suomi oli neljäs lihavadista annetuissa pisteissä ja viides lautasannoksesta annetuissa pisteissä. Keittiötyöskentelyssä Suomi oli tulostaulun mukaan kolmas.

Pääyhteistyökumppanit olivat Davanti Finland Oy, HKScan Oyj ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppanit Aalto Yliopisto, Arvo Kokkonen Oy, Arla Oyj, Diversey, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Kavika Oy, Keuda, Kotipellon puutarha, Medanta Oy, Nespresso, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki Oy, Scanbox, Sieni Honkonen, Tallink Silja, Tradifood Oy, Vihannespörssi Oy ja Vindirekt.

Ota yhteyttä!

Matti Jämsén  toimii Bocuse d’Or Team Finlandin presidenttinä. Matti on edustanut Suomea kahdella kisakaudella ja yhdesti valmentajana. Menestyneimpänä suomalaisena Bocuse d’Or-edustajana Matin vastuulla on kehittää toimintaa niin, että mahdollisuudet menestymiseen ovat optimaaliset. Matti toimii kilpailuissa myös tuomarina ja pitää yllä suhteita muiden maiden tuomareihin.

Matti Jämsén
Bocuse d’Or Team Finland President
Bocuse d'Or Academy Finland
matti@mattijamsen.com
0400 729 099

Mari Cadaut toimii tiimin Promotion Managerina. Mari on ruokaviestinnän asiantuntija ja yrittäjä ja hän on aiemmin toiminut joukkueen tiedottajana. Marin rooli kilpailujen tunnettuuden kasvussa viime vuosina on ollut merkittävä. Promotion Managerin vastuulla on joukkueen viestintä ja markkinointi sekä tärkeät suhteet kansainväliseen Bocuse d’Or-organisaatioon.

 

Mari Cadaut
Promotion Manager
Bocuse d'Or Academy Finland
mari.cadaut@viestintamakua.fi
040 587 8053 (myös haastattelupyynnöt)

.

Bettina Lindfors toimii Elo-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin toimitusjohtajana. Säätiö on vastuullinen kilpailun järjestäjä Suomessa ja vastaa Suomen osallistumisesta kilpailuun. Bettinan tehtäviin kuuluu huolehtia kilpailun rahoituksesta, yhteistyökumppanuuksista sekä kilpailun tunnettuuden ja vaikuttavuuden kasvusta Suomessa ja kansainvälisesti, yhdessä kisaorganisaation kanssa.

Bettina Lindfors
Executive Director, ELO-säätiö
+358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Artikkelikuvassa Suomen Bocuse d'Or edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, Bocuse d’Or Team Finlandin presidentti Matti Jämsén ja valmentaja Tommi Tuominen/Kuva Kim Öhman.

Lue seuraavaksi