Kouluruoka ja sen tekijät kunniaan!

Kouluruokakilpailu järjestetään joka toinen vuosi Continental Foods Finlandin toimesta yhteistyössä ELO-säätiön kanssa Gastro Helsinki -messuilla. Kilpailun tavoitteena on

  • Nostaa kouluruoan ja sen tekijät kunniaan
  • Kehittää uusia reseptejä ja inspiroimme ammattilaisia työssään
  • Auttaa lasten jaksamista koulupäivän aikana
  • Esittellä vastuullisempia työtapoja, vastuullisempaa kouluruokailua

Vuoden 2020 kilpailu

Vuoden 2020 kouluruokailu käydään keskiviikkona 11.3.2020 Gastro Helsinki -messuilla. Ilmoittautumisaika on 9.5.–31.8.2019. Kolmipäiväinen esiraati järjestetään alkuvuodesta 2020 joukkueiden omissa koulussa. Koululaisista koostuva esiraati maistaa ja arvostelee kilpailureseptit. Finalistit julkistetaan 14.2.2020. Finalisteja valmennetaan ja reseptejä harjoitellaan ennen finaalia. Finaalissa  joukkueet valmistavat annoksensa tuomaristolle. Voittajatiimi matkaa palkintomatkalle Italiaan loppukeväällä. Kaikki finaalin reseptit annetaan valtakunnallisesti koulukeittiöiden käyttöön.

Lue lisää kouluruokakilpailusta ja ilmoittaudu mukaan!

Vuoden 2018 kilpailu

Edellinen kilpailu käytiin maaliskuussa 2018. Voiton vei Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, Helsingin Messukeskuksessa Gastro -messuilla pidetyssä finaalissa. Voittomenu sisälsi porkkana-makkarakeittoa, broilerista tehtyä paellaa, uuniperunaviipaleita ja lisukkeena kikhernetahnaa ja kiinankaali-herne-ananas-salaattia. Kultamitalistien menun suunnittelusta ja valmistuksesta vastasivat Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen.

Lisätietoja: 

Bettina Lindfors
ELO-säätiön toimitusjohtaja
040 920 9810
bettina-linfors@elo-saatio.fi

Jutta Kontinen 
Brand & Training Manager, Continental Foods Finland
jutta_kontinen(at)continentalfoods.eu
p. 050 366 0330

 

Lue seuraavaksi