Bocuse d’Or kilpailu

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja se on saanut nimensä kuuluisalta edesmenneeltä ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuselta, joka toimi lähes 30 vuotta kansainvälisesti arvostetun kilpailun johtajana. Kilpailukaudella 2015-2017 lähtien Paul Bocusen jalanjälkiä seuraa Grant Achatz, kolmen Michelin tähden ravintoloitsija Yhdysvalloista.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Kilpailuun osallistuu kansallisuuksia neljältä eri mantereelta ja 24 maasta, jotka kilpailevat finaalipaikasta alueellisten karsintojen kautta. Karsintakierrokset pidetään Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

 

Kilpailukausi 2020-2021

Suomi on noussut kilpailujen kärkikastiin pitkäjänteisellä työllä, ja seuraavalta edustajalta odotetaan mitalisijaa. Suomen15:sta Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2020-2021 kilpaileekin neljä suomalaisen keittiömaailman kovaa nimeä, joilla onmittava työura ja paljon kilpailukokemusta. 26.10. Viini ja Ruoka 2019 -messuilla kisakeittiöihin nousevat Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista, Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta, freelance-yrittäjänä toimiva Kalle Tanner sekä Tommi Tuominen ravintola Demosta. Lue lisää!

Haluatko osaksi Suomen menestystä maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa ja edistää suomalaista ravintola- ja ruokakulttuuria? Bocuse d´Or Academy Finland kumppanihaku kisakaudelle 2020-2021 on käynnissä nyt – ota yhteyttä!

 

Kilpailukausi 2017-2019

Bocuse d’Or  2019-kokkikilpailun MM-finaalissa Lyonissa tammikuussa 2019 Suomen joukkue tuli neljänneksi. Edustaja Ismo Sipeläinen, hänen assistenttinsa Johan Kurkela sekä valmentaja Tommi Tuominen veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa päätökseen tyylikkäästi ilman virheitä. Suomi oli neljäs lihavadista annetuissa pisteissä ja viides lautasannoksesta annetuissa pisteissä. Keittiötyöskentelyssä Suomi oli tulostaulun mukaan kolmas. Lyonissa tehtiin kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Molemmat tehtävät kunnioittivat ranskalaisen keittiötaidon mestareita, kilpailun perustajaa Paul Bocusea ja Joël Robuchonia. Lue lisää!

Bocuse d’Or Europe 2018, eli Euroopan osakilpailussa Suomi sijoittui neljänneksi ja pääsi  siten mukaan loppukilpailuun. Euroopan osakilpailu järjestettiin Italian Torinossa 10.-12.6.2018, jossa 20 maasta 10 parasta joukkuetta jatkaa loppukilpailuun. Pakollisia raaka-aineita lautasilla olivat: kananmuna ja Castelmagno DOP -naudan raakamaitojuusto. Lisäksi lautasannokseen oli lisättävä kilpailua edeltävänä iltana paljastettu yllätysraaka-aine, spagetti. Vadin pakollisia raaka-aineita olivat: Fassona Piemontese -naudan sisäfilee, kateenkorva ja Sant’Andrea -riisi. Lue lisää!

 

ELO-säätiö mukana mahdollistamassa
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö on vastuullinen kilpailun järjestäjä Suomessa. Säätiö on koordinoinut Suomen kilpailuun osallistumista vuodesta 2009. ELO-säätiö vastaa rahoituksista, yhteistyökumppanuuksista ja kilpailun teemasta.

 

Lisätietoja:

Lue lisää ELO-säätiöstä.
Lue lisää Bocuse d’Orista kilpailun virallisilla kotisivuilla.
Lue lisää Bocuse d´Or -kisakaudesta 2020-2021. 
Tutustu Bocuse d’Or Academy Finland -tiimiin.

 

Seuraa Bocuse d’Or Finland täällä, Facebookissa tai Instagramissa.
#bocusedorfinland #bocusedor #finnishfood #teamfinland

Artikkelikuvassa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen / Kuva Kim Öhman.

Lue seuraavaksi