Haku Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi käynnissä!

Suomen Bocuse d’Or -edustajan haku kaudelle 2020-2021 on käynnistynyt. Hakuaika on 1.4.2019-15.5. klo 00.00. Esikarsintatuomaristo valitsee hakemusten ja ennakkotehtävän perusteella korkeintaan 4 kilpailijaa haastatteluihin sekä Helsingin Messukeskuksessa 26.10.2019 pidettävään karsintakilpailuun.

 

Hae Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi täyttämällä hakukaavake täällä! Kerro hakemuksessasi, mikä motivoi sinut osallistumaan karsintaan sekä miksi olisit juuri henkilö edustamaan Suomea maailman vaativimmassa kokkikilpailuissa.

Hakemuksen liitteeksi hakijat suunnittelevat reseptin Bocuse d’Or -tyylisestä kilpailuannoksesta, sekä kirjoittavat tuomaristolle selvityksen siitä, miten annos edustaa hakijan näkemystä suomalaisuudesta. Reseptin lisäksi tuomaristolle toimitetaan kuva annoksesta. Laita hakemuksen liitteeksi myös itsestäsi kuva, jota voi käyttää karsintakilpailujen markkinoinnissa.

Huomioitavaa:

 • Hakemus on osa ennakkokarsintaa ja se vaikuttaa pisteisiin, täytä se huolella.
 • Resepti ja perustelut kilpailuannoksesta tulee olla yhtenä Word-tiedostona, tekstin fonttina Calibria, fontin koko 12. Tiedostossa saa olla vain tekstiä, ei kuvia, logoja, ruudukoita, taulukoita tms.
 • Hakemukseen tulee liittää annoskuva ja henkilökuva. Kuvien tulee olla jpg-muodossa. Kuvakoko: minimi 800 kt, maksimi 5 megatavua. Kiinnitä huomiota kuvien laatuun.
 • Hakemus tulee lähettää 15.5.2019 klo 00:00 mennessä.

LINKKI HAKULOMAKKEESEEN

Bocuse d’Or -edustajaksi voi hakea ammattikokki, jonka tulee olla suomen kansalainen ja vähintään 23 vuotta helmikuussa 2021.

 

Ennakkotehtävän speksit

Ennakkotehtävässä suunnitellaan lautasannos 14:lle hengelle

 • Raaka-aineet kokonainen siika 3 kpl, noin 3,5 kg ja 16 kpl elävä tuore merirapu
 • Annoksesta 50 % tulee olla kasviksia
 • Annoksessa tulee olla vähintään kaksi lisäkettä ja yksi kastike
 • Annos on suunniteltava niin, että se edustaa hakijan näkemystä suomalaisuudesta. Annoksen ideasta toimitetaan reseptin mukana kuvaus, jossa hakija määrittelee näkemyksensä suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista sekä siitä, miten kilpailuannos sitä kuvastaa.
 • Annoksesta toimitetaan karsintaraadille myös valokuva. Astioissa ei saa olla kilpailijan tai työnantajan leimoja
 • Annos on suunniteltava niin, että se on mahdollista toteuttaa karsintakilpailuissa lokakuussa 2019. Karsintakilpailujen kilpailuaika on 5 t 35 minuuttia ja ajan puitteissa on pystyttävä toteuttamaan myös mahdollinen toinen kilpailutehtävä

 

Ennakkokarsinta

Määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset sekä reseptit kuvineen ja selvityksineen toimitetaan anonyymeina esikarsintatuomaristolle, joka pisteyttää jokaisen hakemuksen yhdenmukaisesti. Tuomaristo koostuu Bocuse d’Or Academy Finlandin jäsenistä.

Kaikki henkilöyteen liittyvät tunnisteet poistetaan hakemuksista ennen tuomareille lähettämistä.

Jatkoon päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 3.6.

 

Karsintakilpailu

Lokakuussa messukeskuksessa järjestettävään karsintakilpailuun valitaan korkeintaan 4 kirjallisesta hakemuksesta sekä ennakkotehtävästä parhaat pisteet saanutta hakijaa. Karsinnan säännöt ja tehtävät julkistetaan jatkoon päässeille kesäkuun alussa.

Karsinnan lisäksi kandidaateille järjestetään haastattelu, jotka pisteytetään ja otetaan huomioon edustajan valinnassa. Lisäksi kaikille karsintaan päässeille järjestetään Bocuse d’Or -kilpailutaitoihin keskittyvä koulutuspäivä ennen lokakuun karsintoja. Sen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Kilpailukausi velvollisuudet ja stipendit

Karsinnat voittanut hakija tekee sopimuksen Suomen vastuullisen Bocuse d’Or -kilpailujärjestäjän ELO-säätiön kanssa.

 

Karsintakilpailun voittaja sitoutuu

 • edustamaan Suomea Bocuse d’Or Euroopan osakilpailuissa Tallinnassa kesäkuussa 2020 sekä jatkoon päästessään Lyonin finaalissa tammikuussa 2021
 • tekemään kilpailutyötä Suomen senhetkisen Bocuse d’Or presidentin vetämän Bocuse d’Or Academy Finlandin alaisuudessa ja edustamaanBocuse d’Or Academy Finlandia koko kilpailukauden aikana (1.2.-30.6.2020 – 31.1.2021) mediassa ja edustustilaisuuksia
 • tekemään sponsorisopimuksiin merkittyjä töitä ja edustamista Suomen Bocuse d’Or -yhteistyökumppaneille kauden puitteissa.
 • käyttämään harjoituskaudet päätoimisesti harjoitteluun ja yhteistyökumppanityöhön.
 • Mikäli kilpailijalla on henkilökohtaisia yhteistyösopimuksia, ne eivät saa olla eturistiriidassa Bocuse d’Or -yhteistyökumppaneiden kanssa (esim. kilpailevat yritykset) eivätkä viedä harjoituskaudella työaikaa kilpailuihin harjoittelemiselta

 

Karsinnan voittaja saa

 • Euroopan Bocuse d’Or -harjoittelukauden (1.2.-30.6.2020) henkilökohtaisiin kuluihin tarkoitetun 10 000 euron stipendin.
 • Edustajan päästyä Euroopan karsinnoista mukaan Lyonin finaaliin, hänelle maksetaan 10 000 euron stipendi finaaliharjoittelukaudelle (1.9.2020-31.1.2021)

Lisäksi kilpailijan assistentille maksetaan henkilökohtaisiin menoihin tarkoitetut stipendit molemmille harjoittelukausille.

 

Lisätiedot

Presidentti Matti Jämsen
Bocuse d’Or Academy Finland
matti@mattijamsen.com

Promotion manager Mari Cadaut
Bocuse d’Or Academy Finland
mari.cadaut@viestintamakua.fi

Lue seuraavaksi