Ammattilaistiimi kehittämässä kisatoimintaa

Suomen Bocuse d’Or Team Finland lähti vahvalla kokemuksella kohti Bocuse d'Or -kokkikilpailun MM-finaalia Lyonissa tammikuussa 2019. Suomen edustaja oli Ismo Sipeläinen, 28, on kokenut kilpailija, joka on menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa ja voittanut Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2015. Sipeläisen assistenttina toimi Johan Kurkela, 21, on kilpaillut menestyksekkäästi sekä suomalaisissa että kansainvälisissä nuorten kokkikilpailuissa. Tiimin päävalmentaja toimi Michelin-tähtiravintola Demon sekä ravintola Ultiman ravintoloitsija, Ultiman keittiöpäällikkö Tommi Tuominen.

Presidenttinä ja Suomen tuomarina toimi kokenut Bocuse d’Or -kilpailija ja valmentaja Matti Jämsén. Tiimin Promotion Managerina toimi ruokaviestinnän asiantuntija Mari Cadaut. Suomen kilpailuorganisaation eli Bocuse d’Or Academy Finlandin toiminnasta, rahoituksesta ja yhteistyökumppanisuhteista vastaa ELO-säätiön johtaja Bettina Lindfors.

Bocuse d’Or Academy Finland kokoaa yhteen alansa huippuosaajia ja toimijoita, jotka mahdollistavat Suomen tiimin menestyksellisen osallistumisen maailman arvostetuimpaan Bocuse d’Or -kokkikilpailuun edistäen Suomen hyvää ruokamainetta. Suomen Bocuse d’Or harjoittelukeittiö sijaitsi Perho Liiketalousopiston tiloissa ja tiimin liikkuva harjoittelu järjestettiin Haaga-Helian tiloissa. Tiimin kilpailuvalmisteluita tukee niin keittiö-, viestintä-, tekniikka-, muotoilu- kuin logistiikkatiimi. Kilpailuvadin taiteellisesta kokonaisnäkemyksestä vastasi muotoilija Pekka Paikkari ja vati toteutettiin yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa. Teknisenä neuvonantajana toimi Jouni Heinonen, Davanti Finland.

Suomen Bocuse d’Or kilpailutoimintaa mahdollistaa ELO-säätiön luotsaama Bocuse d’Or Academy Finland ja sen laaja yhteistyökumppaniverkosto kilpailukaudella 2017-2019. Pääyhteistyökumppanit Davanti Finland Oy, HKScan Oyj ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppanit Aalto Yliopisto, Arvo Kokkonen Oy, Arla Oyj, Diversey, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Kavika Oy, Keuda, Kotipellon puutarha, Medanta Oy, Nespresso, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki Oy, Scanbox, Sieni Honkonen, Tallink Silja, Tradifood Oy, Vihannespörssi Oy ja Vindirekt.

Matti Jämsén  toimii Bocuse d’Or Team Finlandin presidenttinä. Matti on edustanut Suomea kahdella kisakaudella ja yhdesti valmentajana. Menestyneimpänä suomalaisena Bocuse d’Or-edustajana Matin vastuulla on kehittää toimintaa niin, että mahdollisuudet menestymiseen ovat optimaaliset. Matti toimii kilpailuissa myös tuomarina ja pitää yllä suhteita muiden maiden tuomareihin.

Mari Cadaut toimii tiimin Promotion Managerina. Mari on ruokaviestinnän asiantuntija ja yrittäjä ja hän on aiemmin toiminut joukkueen tiedottajana. Marin rooli kilpailujen tunnettuuden kasvussa viime vuosina on ollut merkittävä. Promotion Managerin vastuulla on joukkueen viestintä ja markkinointi sekä tärkeät suhteet kansainväliseen Bocuse d’Or-organisaatioon.

.

Bettina Lindfors toimii Elo-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin toimitusjohtajana. Säätiö on vastuullinen kilpailun järjestäjä Suomessa ja vastaa Suomen osallistumisesta kilpailuun. Bettinan tehtäviin kuuluu huolehtia kilpailun rahoituksesta, yhteistyökumppanuuksista sekä kilpailun tunnettuuden ja vaikuttavuuden kasvusta Suomessa ja kansainvälisesti, yhdessä kisaorganisaation kanssa.

Tommi Tuominen toimi Ismo Sipeläisen valmentajana. Tomin vastuulla oli kilpailijan valmennuksen suunnittelu sekä treenauksen tehokas läpivienti. Leipätyönään Tommi on Michelin-tähtiravintola Demon sekä ravintola Ultiman ravintoloitsija ja Ultiman keittiöpäällikkö.

Ota meihin yhteyttä!

Bocuse d'Or Academy Finland

Matti Jämsén
Bocuse d’Or Team Finland President
matti@mattijamsen.com
0400 729 099

Mari Cadaut
Promotion Manager
mari.cadaut@viestintamakua.fi
040 587 8053 (myös haastattelupyynnöt)

Bettina Lindfors
Executive Director, ELO-säätiö
+358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

 

 

 

Artikkelikuvassa Suomen Bocuse d'Or edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, Bocuse d’Or Team Finlandin presidentti Matti Jämsén ja valmentaja Tommi Tuominen/Kuva Kim Öhman.

Lue seuraavaksi