Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailun säännöt

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Vuoden Tarjoilija -kilpailun säännöt

Vuoden Tarjoilija -kilpailun järjestää ELO-säätiö, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, yhteistyössä kilpailun yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki myös ulkomailla ammatikseen ravintola-alalla työskentelevät Suomen kansalaiset. Kilpailun aiemmin voittaneet eivät voi enää osallistua kilpailuun. Kilpailukieli on suomi.

ELO-säätiö vahvistaa kilpailun päätuomarin, tuomariston ja järjestelytoimikunnan. Tuomareiden valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja mahdollinen esteellisyys toimia tuomarointitehtävissä huomioidaan. Tuomaroinnin tulee olla asiallista, tasapuolista ja oikeudenmukaista.

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Ennakkotehtävä julkaistaan marraskuussa 2018. Hakuaika päättyy 24.2.2019. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee semifinalistit ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä maaliskuussa 2019.

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessuilla 4.-6.4.2019.

Kilpailun finalistien nimet, finaalitehtävän sisältö, arviointikriteerit ja aikataulu julkistetaan myöhemmin.

Kilpailun voittaja palkitaan. Lisäksi osallistujat saavat mahdollisesti kilpailun yhteistyökumppaneiden erikoispalkintoja.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saattaa edustaa Suomea erikseen määritellyssä kansainvälisessä kilpailussa.

ELO-säätiöllä ja sen kilpailuiden yhteistyökumppaneilla on erikseen sovittavalla tavalla oikeus käyttää kilpailun voittajaa mainonnassaan seuraavaan Vuoden Tarjoilija -voittajan valintaan saakka. Tänä aikana voittaja ei saa esiintyä muussa mainonnassa. Poikkeuksen tekee ennen kilpailua solmittu kirjallinen esiintymissopimus. Finalistien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset pr-esiintymisistä.

10§

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa 6.4.2019.

11§

ELO-säätiöllä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

12§

Vuoden Tarjoilija -kilpailua hallinnoi ELO-säätiö.

 

Lue seuraavaksi