Vuoden Kokki 2019 -kilpailun säännöt

Vuoden Kokki -kilpailun säännöt

Vuoden Kokki -kilpailun järjestää ELO-säätiö, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä Vuoden Kokki Akatemian ja kilpailun yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki myös ulkomailla ammatikseen ravintola-alalla työskentelevät Suomen kansalaiset. Kilpailun aiemmin voittaneet eivät voi enää osallistua kilpailuun. Kilpailukieli on suomi.

ELO-säätiö vahvistaa kilpailun päätuomarin, tuomariston ja järjestelytoimikunnan. Tuomareiden valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja mahdollinen esteellisyys toimia tuomarointitehtävissä huomioidaan. Tuomaroinnin tulee olla asiallista, tasapuolista ja oikeudenmukaista.

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Ennakkotehtävä julkaistaan marraskuussa 2018. Hakuaika päättyy 15.1.2019. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee semifinalistit ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä tammikuussa 2019.

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessuilla 4.-6.4.2019.

Kilpailun semifinalistien ja finalistien nimet, finaalitehtävän sisältö, arviointikriteerit ja aikataulu julkistetaan myöhemmin.


Kilpailun voittaja palkitaan. Lisäksi osallistujat saavat mahdollisesti kilpailun yhteistyökumppaneiden erikoispalkintoja.

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja saattaa edustaa Suomea erikseen määritellyssä kansainvälisessä kilpailussa.

ELO-säätiöllä ja sen kilpailuiden yhteistyökumppaneilla on erikseen sovittavalla tavalla oikeus käyttää kilpailun voittajaa mainonnassaan seuraavaan Vuoden Kokki -voittajan valintaan saakka. Tänä aikana voittaja ei saa esiintyä muussa mainonnassa. Poikkeuksen tekee ennen kilpailua solmittu kirjallinen esiintymissopimus. Finalistien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset pr-esiintymisistä.

10§

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa 6.4.2019.

11§

ELO-säätiöllä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

12§


Vuoden Kokki -kilpailua hallinnoi ELO-säätiö.

Lue seuraavaksi