Haku Vuoden Kokki 2019 -kilpailuun on päättynyt!

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Päästä luovuutesi valloilleen ja näytä osaamisesi! Hae mukaan Vuoden Kokki 2019 -kilpailuun. Pääpalkintona voit voittaa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten ja voittajana edustat arvostettua Vuoden Kokki -titteliä. Hakuaika oli käynnissä 15.11.2018-15.1.2019.

Vuoden Kokki 2019 -kilpailun ennakkotehtävässä tuli lähettää suunnittelemasi resepti ja annoskuva lämpimästä alku,- väli,- tai pääruoasta. Reseptissä tulee käyttää jotain raaka-ainetta HKScanin tuoteperheestä, muut raaka-aineet ovat vapaavalintaisia. Reseptistä tulee käydä ilmi onko kyseessä alku,-väli,- vai pääruoka. Työstä resepti, joka on persoonallinen, kuvaa filosofiaasi kokkina ja tuo esiin ammattitaitosi ja tietämystäsi.

Semifinaaliin päässeet valmistavat 16 hengelle ennakkotehtävän mukaisen annoksen kahdessa tunnissa. Tehtävässä koko annoksen tulee olla lautasella. Ainoastaan kastike saa olla erikseen. Astioissa ei saa olla omia tai työpaikkasi logoja tai leimoja. Valitse ennakkotehtävään lautaset, joita tulet käyttämään myös semifinaalissa 4.4.2019, jos pääset jatkoon. Kilpailijat tuovat omat lautaset kilpailuun.

Palauta resepti Word-tiedostona. Käytä tekstin fonttina Calibria, fontin koko 12, riviväli 1,5. Älä liitä tiedostoon mitään ylimääräisiä kuvia, logoja, ruudukoita, taulukoita tai muuta ylimääräistä, kuin mitä ennakkotehtävässä on ohjeistettu.

Lähetä annoskuva ja resepti 15.1.2019 mennessä Elo-säätiölle www.elo-saatio.fi/haku-vk ilmoittautumislomakkeen kautta. Osallistuaksesi hakuun myös Villikortti-kilpailun kautta tee ja palauta ennakkotehtävä edellä kuvatun mukaisesti ja kerro ilmoittautumislomakkeessa, että haluat olla mukana myös Villikortti-kilpailussa.

Villikortti-kilpailu

Yksi semifinalisti valitaan jatkoon Villikortti-kilpailun kautta. Osallistuaksesi hakuun myös Villikortti-kilpailun kautta tee ja palauta ennakkotehtävät edellä kuvatun mukaisesti ja kerro ilmoittautumislomakkeessa, että haluat olla mukana myös Villikortti-kilpailussa. Villikortti -kilpailuun pääsevät mukaan ne hakijat, jotka eivät ole päässeet mukaan tuomaroinnin kautta ja jotka ovat ilmoittautumislomakkeen yhteydessä ilmoittaneet halukkuutensa olla Villikortti-kilpailussa mukana. Villikortti-kilpailuun ei voi ilmoittautua mukaan jälkikäteen.

Villikortti-kilpailu alkaa, kun hakuaika Vuoden Kokki -kilpailuun on päättynyt ja 15 semifinalistia on valittu tuomaroinnin kautta jatkoon. Villikortti-kilpailuun mukaan päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Villikortti-kilpailussa mukana olevien annoskuvat julkaistaan Vuoden Kokki Facebook -sivulla. Eniten tykkäyksiä alkuperäiseen julkaisuun Vuoden Kokki Facebook -sivulla saaneen hakijan kuva voittaa Villikortti-kilpailun ja hakija pääsee mukaan Vuoden Kokki 2019 -kilpailun semifinaaliin. Villikortti-kilpailu on käynnissä Vuoden Kokki Facebook -sivulla 48 tuntia sen julkaisuhetkestä. Kilpailuorganisaation jäsenet eivät saa osallistua äänestykseen. Jatkoon päässeelle Villikortti-kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voittajan nimi julkaistaan Vuoden Kokki Facebook -sivulla ja Instagramissa.

Jatkoon päässeille semifinalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti tammikuun aikana. Semifinaaliin päässeet valmistavat 16 hengelle ennakkotehtävän mukaisen annoksen kahdessa tunnissa, jonka on vastattava ennakkotehtävää sekä reseptiikaltaan että visuaalisesti. Kilpailussa kilpailijoilla tulee olemaan käytössään assistentti, joka saa tehdä kaikkia kilpailijan hänelle osoittamia tehtäviä. Assistentit nimetään myöhemmin.

Puolet semifinalisteista jatkavat Vuoden Kokki -finaaliin, joka pidetään Helsingin Messukeskuksessa 6.4.2019. Finaalitehtävät paljastetaan myöhemmin.

HKScan Pro tuotteet: www.hkscanpro.fi/tuotteet 
Linkistä löytyvät tuotteet tuodaan semifinaaliin HK:n pakkauksissa.

Kilpailijan on…

… Tuotava mukanaan kalat pyöreänä
… Tuotava mukanaan äyriäiset raakana ja kokonaisena
… Tuotava mukanaan linnut kokonaisena
… Tuotava mukanaan ruhon osat kalvoilla/rasvoilla
… Tuotava mukanaan juurekset kuorittuina
… Tuotava mukanaan ainekset valmiiksi punnittuina

Kilpailija voi…

… Tuoda mukanaan eläinperäisiä liemiä, kuten liha, kana, kasvis, rapu tai simpukka. Liemi ei saa millään muotoa muistuttaa kastiketta tai olla kastikemainen, vaan liemestä tulee keittää kastike paikan päällä.
… Tuoda mukanaan oman painekattilan
… Tuoda mukanaan oman vaa’an
… Tuoda mukanaan oman savupistoolin
… Tuoda mukanaan manteleita, mantelilastuja, mantelijauhetta tai mantelirouhetta
… Tuoda mukanaan kaupan pullotettua mehua alkuperäispakkauksessa

Kilpailija ei voi…

… Tuoda mukanaan fermentoituja, pikkelöityjä tai kuivattuja tuotteita eikä muita puolivalmisteita (poikkeuksena kuivatut sienet)
… Tuoda mukanaan valmista reduktiota
… Tuoda kasviksia valmiiksi leikattuna tai kypsennettynä
… Tuoda valmiiksi tehtyä taikinaa
… Tuoda mukanaan itse tehtyä siirappia
… Tuoda mukanaan ruskistettua voita
… Tuoda mukanaan maustettuja kermoja (lasketaan kastikkeiksi)
… Käyttää omia pienlaitteitaan (lukuun ottamatta sauvasekoitinta/savupistoolia)

Keittiössä on jokaiselle kilpailijalle:
1 x sirkulaattori
1 x pystyblenderi
4 x induktioliesi (1-paikkainen)
1 x uuni
1 x lämpökaappi
lämpölamput luukulla

Takatilan yhteiset laitteet:
1 x iso pystyblenderi
2 x kutteri
1 x yleiskone
1 x lihamylly
1 x vakuumikone
1 x sähkösavustin (Opa)
1 x leikkelekone
1 x rasvakeitin (2koria)
2 x pakastuskaappi (jäähdytyskaappi)
1 x soft-/pakojet
1 x hiiligrilli
3 x digitaalinen vaaka

Vuoden Kokki 2019 -kilpailun säännöt

Ilmoittautumislomake

Etunimi

Sukunimi

Sähköposti

Puhelinnumero

Työpaikka

Työpaikan paikkakunta

Syntymäaika

Vaatekoko

Kotiosoite

Syntymäpaikkakunta

Oma intohimo

Vahvuudet

Mikä erottaa sinut muista kilpailijoista

Aikaisempi kisakokemus

Resepti (maksimikoko 10 megatavua)

Annoskuva (maksimikoko 10 megatavua)

Osallistun Villikortti-kilpailuun Facebookissa

Olen tutustunut kilpailun sääntöihin

 

Yhteystiedot

Kirsi Yazan
Kehityspäällikkö
+358 50 439 3883
kirsi.yazan@elo-saatio.fi

Heikki Liekola
Kilpailujohtaja
+358 40 514 5304
heikkiliekola@hotmail.com

Seuraa Vuoden Kokkia Facebookissa: www.facebook.com/vuodenkokki/
Seuraa Vuoden Kokkia Instagramissa: www.instagram.com/vuodenkokki/

Kuvassa Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner/Kuvaaja Aleksi Tuomola

Lue seuraavaksi