Vuoden Tarjoilijoita vuodesta 2013

Vuoden Tarjoilija on alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailu. Ensimmäinen Vuoden Tarjoilija -kilpailu käytiin vuonna 2013, jolloin voittajaksi valittiin Maria Suihkonen.

Kilpailun rakenne on kolmivaiheinen
Vuoden Tarjoilija -kilpailuun osallistutaan ennakkotehtävällä, joka koostuu suunnittelutehtävistä ja monivalintakysymyksistä. Ilmoittautuneista parhaat valitaan mukaan semifinaaliin, joista taas parhaat etenevät edelleen finaaliin. Loppukilpailussa tarjoilijat pääsevät näyttämään käytännön taitojaan, kun he tarjoavat ravintolaelämyksiä kutsuvieraille yhdessä Vuoden Kokki -semifinalistien kanssa.

Arvostusta ja näkyvyyttä alalle
Kilpailukausi kestää vuoden. Tarjoilijoiden suomenmestari osallistuu vuoden aikana monipuolisesti eri tapahtumiin, mediaesiintymisiin ja yhteistyökumppaneiden kampanjoihin. Kilpailun tarkoituksena on edistää ammatillista huippuosaamista sekä tuoda esille tarjoilijan ammatin vaativuus ja monipuolisuus. Kilpailulla pyritään nostamaan tarjoilijan ammatin ja koko alan arvostusta ja korostamaan sitä, että ravintolaelämys on aina kokin ja tarjoilijan yhteistyön tulos.

Kuva: Vuoden Tarjoilija 2017 Ronny Malmberg Suomen 100-vuotispäivänä Linnanjuhlissa

Vuonna 2013 miteltiin ensimmäiset Vuoden Tarjoilija -kilpailun semifinaalit Helsingin Messukeskuksessa 26.4.2013. Tiensä finaaliin selvitti kuusi tarjoilijaa. Kaikkien aikojen ensimmäiseksi Vuoden Tarjoilijaksi nousi ravintola Hullun Poron Maria Suihkonen. Toiselle sijalle ylsi Saara Alander lahtelaisesta ravintola Rouxista, ja kolmannelle sijalle Toni Yksjärvi ravintola Sipulista.


Vuonna 2014
Vuoden Tarjoilija - kilpailun voittajat valittiin Gastro -messuilla Helsingissä. Kirkkaimman mitalin vei kotiin Toni Yksjärvi Gastrobar Emosta. Toiseksi sijoittui Kata Shecter ravintola Musta Lampaasta sekä kolmanneksi Tanja Pöyhönen Pöllöwaarista.

Vuonna 2015 voittajaksi kruunattiin Saara Alander (Ravintola Roux, Lahti), toiseksi sijoittui Taneli Lehtonen (Boulevard Social, Helsinki) sekä kolmanneksi sijoittui Katrina Laitinen (Demo, Helsinki).

Vuonna 2016 voiton vei edellisvuoden hopeamitalisti, Taneli Lehtonen (Ravintola Muru, Helsinki), hopealle sijoittui Ronny Malmberg, (Farang, Helsinki) ja kolmannelle sijalle ylsi Niina Hakolahti, (Ravintola Palace, Helsinki).

Vuonna 2017 kultaa voitti Ronny Malmberg, (Farang, Helsinki), hopeaa Noora Sipilä (Ravintola Muru, Helsinki) ja pronssia Heidi Martikainen (Ravintola Solna, Helsinki).

Vuonna 2018 kultaa voitti edellisvuoden hopeamitalisti Noora Sipilä (Ora, Helsinki), hopeaa Eveliina Paananen (Pöllöwaari) ja pronssia Chris Angelov (Savoy, Helsinki).

 

Lue seuraavaksi