Parempaa kouluruokaa!

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Parempaa Kouluruokaa! -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi Continental Foods Finlandin toimesta yhteistyössä ELO-säätiön kanssa. Tavoitteena on nostaa sekä kouluruoan, että sen tekijöiden arvostusta. Lisäksi kilpailun avulla halutaan kehittää uusia, koululaisille maittavia reseptejä tiukka budjetti huomioonottaen. Finaalin reseptit ovat kilpailun jälkeen kaikkien Suomen keittiöiden käytettävissä. Kouluruokakilpailussa jokaiseen ateriakokonaisuuteen saa käyttää yhden euron.

Viimeisin kilpailu käytiin maaliskuussa 2018. Voiton vei Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, Helsingin Messukeskuksessa Gastro -messuilla pidetyssä finaalissa. Voittomenu sisälsi porkkana-makkarakeittoa, broilerista tehtyä paellaa, uuniperunaviipaleita ja lisukkeena kikhernetahnaa ja kiinankaali-herne-ananas-salaattia. Kultamitalistien menun suunnittelusta ja valmistuksesta vastasivat Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen.

Katso live-taltiointi kilpailusta

Lue lisää kilpailusta.

Katso Kouluruokailukilpailun finaalin reseptit. 

 

Lue seuraavaksi