ELO-säätiön Seija Kurunmäki sai Ruokatoimittajien ideasipulin  

Ruokatoimittajat ry:n tunnustuspalkinto, Ideasipuli, annetaan vuonna 2018 ELO-säätiön toimitusjohtaja Seija Kurunmäelle (tj.nä maaliskuuhun 2018 saakka) , joka on ansiokkaasti työskennellyt suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi koko lähes 40-vuotisen työuransa ajan.  50-vuotisjuhlavuottaan viettävä yhdistys palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja sitä on jaettu vuodesta 1991.

Ruokatoimittajat ry perustelee valintaansa tiedotteessaan 9.3.2018:

Seija Kurunmäki ja ELO-säätiö nostivat Suomi100-juhlavuoden keskeiseksi teemaksi yhdessä syömisen. Verkostoitumisen mestarina Kurunmäki innosti mukaan yli kaksisataa yhteistyökumppania ja ideoi tiiminsä ja kumppaneitten kanssa kuukausittaisia matalan kynnyksen yhdessä syömisen tapahtumia koko Suomen kahvihetkestä maailman suurimpaan kyläjuhlaan.

Kurunmäki organisoi ELO-säätiössä myös yhteistyöprojektin, joka johti kansallisruokaäänestykseen.  Äänestys saavutti suuren mediasuosion ja nosti keskustelun siitä, mikä on aidointa suomalaista ruokaa. Finalistilistan pitsa ei yltänyt kärkeen, mutta kirvoitti mielipiteitä, ja ruisleipä nousi lopulta selväksi ja vastaansanomattomaksi voittajaksi. Samassa yhteydessä Kalevalan päivä julistettiin myös suomalaisen ruokakulttuurin päiväksi. Tässä työssä aktiivinen näkyminen somessa tuotti tulosta.

Kurunmäki on vaikuttanut merkittävällä tavalla myös kouluruuan arvostuksen nousuun.

 ELO-säätiön perinteistä työtä, kokki-ja tarjoilijakilpailuja on kehitetty ajan hengessä.  ELO-gaalasta on tullut Suomalaisen ruuan ja yhdessä syömisen näyttämö, missä kokit ja tarjoilijat ovat päässeet näyttämään kykyjään, ja Lentävä lautanen –palkinto on nostanut alan edelläkävijöitä esiin.

Lisätietoja:

Riitta Mustonen
Puheenjohtaja
Ruokatoimittajat ry.
riitta.mustonen@mt1.fi
040 7070522

Seija Kurunmäki
Toimitusjohtaja
ELO-säätiö
seija.kurunmaki@elo-saatio.fi (1.4. lähtien sähköposti on seija.kurunmaki@kuule.fi)
0400 460894

Lue seuraavaksi