Suomen Bocuse d’Or -joukkueen yhteistyökumppanit näyttävät tietä

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Fiskars Campuksella 7.11. pidettävässä Suomen karsinnassa valitaan kandidaatti edustamaan Suomea kesäkuussa Torinossa pidettäviin Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailuihin. Suomi osallistuu maailman arvostetuimpaan kokkikisaan 14. kertaa. Ensimmäiset, reilut kymmenen tukijaa ovat jo mukana mukana Bocuse d’Or Academy Finland –verkostossa ja sitä kautta maailmanlaajuisessa akatemioiden perheessä. Yhdessä kisaorganisaatio ja tukijat näyttävät tietä ja luovat uutta näkyvyyttä suomalaiselle ruokakulttuurille.

Bocuse d’Or Academy Finland toimii osana ELO-säätiötä eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiötä. ”Meillä on huipputiimi, joka lähtee tämän brändin alla luomaan yhteistyötä, jolla tuodaan Suomen ruokavientiin ja ruokamatkailuun konkreettista lisäarvoa”, ELO-säätiön toimitusjohtaja Seija Kurunmäki sanoo. Suomalainen kokkikilpailutoiminta pohjaa yrityskumppanuuksiin.”Olemme iloisia, että jo nyt reilut 10 kumppania on nähnyt ne mahdollisuudet, joita tämä kilpailu ja edelläkävijäverkosto tuo omalle bisnekselle”, Kurunmäki iloitsee.

Bocuse d’Or Academy Finlandin pääyhteistyökumppanit ovat:
– Davanti Finland Oy
– HKScan
– Wihuri Oy Aarnio Metro
– Arla
Merkittävinä tukijoina ja kumppaneina toimivat:
– Arvo Kokkonen
– TallinkSilja
– E.Ahlström
– Medanta
– Fredman Group
– Haaga-Helia
– Perho Liiketalousopisto

Ilman yhteistyötä oppilaitosten kanssa työ ei olisi mahdollista. Perho Liiketalousopisto tarjoaa tilat harjoittelukeittiölle sekä tarjoaa oppilastyötä joukkueen avuksi. Myös Haaga-Helia antaa osaamistaan, tilojaan sekä Bocuse d’Or Academy Finlandin kilpailujohtajana toimivan Sami Rekolan työpanoksen joukkueen käyttöön.

Karsintakilpailun yhteydessä kumppanit tapaavat ja aloittavat yhteistyön, jotka lisäävät Suomen joukkueen mahdollisuuksia päästä himoitulle Bocuse d’Or -palkintosijoille Torinossa kesäkuussa 2018. Samaan aikaan haastetaan uusia kumppaneita mukaan. Bocuse d’Or Academy Finlandin presidenttinä ja maan tuomarina toimiva Matti Jämsén pitää nimissään Suomen kaikkien aikojen parasta sijoitusta, 4. Sijaa, joka saavutettiin vuonna 2015.

”Bocuse d’Or- kumppanuus on hyvä tapa kehittää koko ravintola-alaa ja näyttää myös alalle aikoville miten hieno ala tämä on”, pääkumppani Wihurin avainasiakaspäällikkö Antti Leistén perustelee. Katso video

”On hienoa, että olemme saaneet kasaan kumppaniverkoston, jolla on intohimoa horeca-alan kehittämiseen, ja jotka ovat valmiita näyttämään tietä koko ravintola-alalle”, Matti Jämsén sanoo.

Kun Suomen Bocuse d’Or edustaja on valittu, lähdetään hakemaan lisää kumppaneita. Puolet kisan budjetista on kasassa. Toinen puolikas on haussa.

Lisätietoja
– Kumppaniyritykset
– ELO-säätiö
Seija Kurunmäki, 0400 460894
Bocuse d’Or Academy Finland
Matti Jämsen, President, 0400 729099
Mari Cadaut, Promotion Manager 040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Suomen edustaja kaudelle 2018-2019 julkaistaan 7.11. klo 18.30.

Bocuse d’Or Suomen karsintaa voit seurata livenä Bocuse d’Or facebook –sivuilta.

Lue seuraavaksi