Villiruokakoulutus

Villiruokakoulutusta ammattilaisille

Ravintolakoulu Perho, ELO-säätiö  ja joukko villiruoan mahdollisuuksista kiinnostuneita yhteistyökumppaneita loivat pilotin,  joka mahdollisti systemaattinen ammattilaisten villiruokakoulutuksen aloituksen keväällä 2015. Suomen ja maailman ensimmäinen ammattilaisille tarkoitettu villiruokakoulutus järjestettiin 11.-12.5.2015.

Villiruoalla tarkoitetaan marjoja ja sieniä, villiyrttejä ja -vihanneksia sekä kalaa, riistaa ja poroa. Ruokaa suoraan villistä luonnosta.

Kevään kurssijakson (villiyrtit ja kalat) ja syyskuussa järjestettävän toisen koulutusjakson(sienet, marjat, riista) tavoitteena oli luoda ammattilaisten joukko, joka osaa tehdä villiruoasta monipuolisesti ruokaa ja kertoa tarinoita suomalaisesta villiruoasta.  Kärkijoukko voi toimia jatkossa myös villiruokakouluttajana. Ravintolakoulu Perhon kestävän gastronomian lehtori Jarmo Åke ja ELO-säätiön villiruokalähettiläs keittiömestari Sami Tallberg vastasivat tuoreiden kouluttajien opetuksesta. Kurssilla oli opettajina suuri joukko  muitakin alan ammattilaisia, mm. Jouni Toivanen, Pekka Väänänen, Heikki Ruusunen, Raija Kivimetsä,  Eija Lehmuskallio.  Ensimmäisen kurssin opiskelijat ovat Ravintolakoulu Perhon ja Haaga-Perhon opettajia. Kurssin mahdollistavat villiruokaan innostuneiden kumppaneiden lisäksi Metsämiesten säätiö.

Villiruoka-kuva Kurssin hyväksytysti suorittaneet ammattilaiset voivat käyttää osaajatunnuksenaan Klaus Haapaniemen ELO-säätiölle luomaa tunnusta.

Tavoitteena on, että kurssitarjonnan ansiosta Suomessa on vuonna 2017 vähintään 100 osaavaa villiruokakokkia.

Lisätietoa:

Sami Tallberg, 040-1580734 samitallberg@hotmail.com
Jarmo Åke, 040-1478552 Jarmo.Ake@perho.fi
Seija Kurunmäki, 0400-460894 seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Lue seuraavaksi