Suomi syö ja juo -kanava ja Syödään yhdessä -hanke yhteistyössä kohti juhlavuotta 2017

Kolmentoista museon yhteistyönä luoma suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin historiaa kuvaava Suomi syö ja juo –hanke saa kodin ELO-säätiön vetämässä juhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa Syödään yhdessä –hankkeessa. Ansiokkaan ruokakulttuurityön jatkumisen ja ruotsinkielisen materiaalin tuottamisen mahdollistaa Svenska Kulturfonden i Björneborg –säätiö ja Suomen Kulttuurirahaston myöntämät apurahat vuosille 2016-2017.

Svenska Kulturfonden i Björneborg on myöntänyt ELO-säätiölle 60 000 euron apurahan vuosille 2016 ja 2017. Tämä ja aiemmin Suomen Kulttuurirahastolta saatu 12 000€ rahoitus mahdollistavat Suomi syö ja juo –hankkeessa tehdyn ruoka- ja juomakulttuurityön jatkumisen ja sosiaalisen median kanavien edelleen kehittämisen 2016-2017. Suomi syö ja juo –blogi tulee luomaan ruokatarinoita juhlavuodelle 2017. Ensimmäinen juhlavuoteen liittyvä kokonaisuus on kansallisruokahanke, joka esitellään kesäkuussa.

Satakunnan Museon ylläpitämässä Suomi syö ja juo -hankkeessa vuodesta 2014 alkaen projektitutkijana työskennellyt FM Susanna Haavisto jatkaa ELO-säätiön Syödään yhdessä-tiimissä projektikoordinaattorina ja tiedottajana. ELO-säätiö on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin edistämissäätiö, joka kokoaa suomalaiset ruoka-, juoma- ja kattausalan toimijat Syödään yhdessä -hankkeen alle vuonna 2017. Syödään yhdessä -hanke on osa Suomi100-ohjelmaa.

Yhteistyö Satakunnan Museon kanssa jatkuu ja Satakuntaa tullaan käyttämään paikallisen ruokakulttuurin näkymisen pilottina. Yhteistyössä luodaan uudenlaisia konsepteja satakuntalaisen ruoka- ja juomakulttuurin esittelemiseksi. Pilotointi antaa arvokasta tietoa siitä, miten Suomessa voidaan paremmin ilmentää ruoka- ja juomakulttuurin paikallisia erityispiirteitä.

Lisätietoja

www.elo-saatio.fi
www.syodaanyhdessa.fi

Seija Kurunmäki
johtaja
ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+358 400 460894
seija.kurunmaki@elo-saatio.fi
@SeijaKurunmaki

Susanna Haavisto
projektikoordinaattori, tiedottaja
ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+358 40 5060185
susanna.haavisto@elo-saatio.fi
suomisyojajuo@gmail.com
@Suomisyojajuo

 

 

 

 

Lue seuraavaksi