Bocuse d’Or Europe: Unkari voittoon, Suomi kuudennella sijalla

 Eero Vottonen ja Miikka Manninen sijoittuivat  Bocuse d’Or Euroopan osakilpailussa kuudennelle sijalle. Kilpailun voitti isäntämaa Unkari, toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Ruotsi.

 Bocuse d’Orin, maailman arvostetuimman kokkikilpailun Euroopan osakilpailut käytiin 10.-11.5. Budapestissa. Suomen edustaja Eero Vottonen ja assistentti Miikka Manninen tulivat kilpailuissa kuudensiksi ja jatkavat tammikuussa 2017 pidettävään finaaliin.

Suomi kilpaili ensimmäisenä kisapäivänä tiistaina 10.5. Kilpailupäivä ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta hankaluuksista huolimatta Vottosen ja Mannisen suoritus valmistui ajallaan ja annokset onnistuivat erinomaisesti. Joukkueen tavoite, palkintosija, jäi kuitenkin tällä kertaa saavuttamatta

– Olimme jossain vaiheessa pahasti aikataulusta jäljessä, mutta saimme koottua rivimme ja kurottua ajan kiinni. Miikka oli ensimmäistä kertaa näin tiukassa paikassa ja hän hallitsi hermonsa käsittämättömän hyvin.

– Ei voi sanoa, että koko suorituksemme olisi ollut täydellinen, mutta kaikki ruoka saatiin esiin juuri sellaisena kuin oli tarkoitus ja laatu oli sitä, mitä sen pitikin. Lyoniin lähdemme haastajan asemasta erinomaisella mielellä ja tavoitteenamme on tietenkin korkein sijoitus, kertoo Eero Vottonen.

Suomalaisen ruoan ja luonnon tarina oli esillä raaka-aineiden vahvoina metsäisinä makuina, suomalaista muotokieltä toistavana esillelaittona ja puusta rakennettuna vatina. Kala-annoksen pakollinen raaka-aine, sammen sukuinen sterletti oli haastava raaka-aine, ja Suomen toteutus yhdessä kuningasravun kanssa kuului kilpailun parhaimmistoon. Kilpailusuorituksen pienistä virheistä opittiin paljon ja seuraavana joukkue istuu alas ja tekee suunnitelman tulevaksi puoleksi vuodeksi.

Kovatasoisen kilpailun kaikki loppukilpailuun Lyoniin päässeet mahtuivat 300 pisteen sisään, mikä tarkoittaa Bocuse d’Or- kilpailujen arvostelussa hyvin pieniä eroja suorituksessa.

– Bocuse d’Orin taso on nykyään niin kova, että jokainen pieninkin kivi on käännettävä, jotta täydellinen suoritus löytyy. Yksi pieni horjahdus voi tiputtaa sijoilta. Euroopan osakilpailuissa ei 20 joukkueen joukossa ollut oikeastaan kuin muutamia heikompitasoisia maita. Eeron ja Miikan suoritus oli kova, ja Lyoniin mennään hyvistä lähtökohdista, kertoo Suomen tuomari Pekka Terävä, joka istui yhtenä kymmenestä kala-annosten tuomareista.

 

Lisätietoja

Mari Cadaut, Press officer Bocuse d’Or Team Finland, +358 40 5878 053 mari.cadaut@viestintamakua.fi

Pekka Terävä, President Bocuse d’Or Team Finland, +358 50 569 7095

Eero Vottonen, Candidate Bocuse d’Or Team Finland, +358 40 743 7442

Kuvia osoitteesta www.flickr.com/photos/elosaatio/sets/ -> Bocuse d’Or Europe 2016

___________________________________________________________________________

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö vastaa Bocuse d’Or -kilpailun järjestämisestä Suomessa. Säätiön tavoitteena edistää suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta myös maailmalla.

www.elo-saatio.fi

Bocuse d’Or on kokkien maailmanmestaruuskilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 12 kertaa. Suomen edustaja kaudella 2015-2017 kilpailussa on kokenut Eero Vottonen ja tuomarina Pekka Terävä.

www.bocusedor.fi

 kuva:Jussi Ulkuniemi

Lue seuraavaksi