Villiruokakouluttajat ja villiruokamestarit – 20 kasassa

Jaa artikkeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Suomen ruoka-alan ammattilaiset ovat alkaneet pätevöityä  villiruokakouluttajiksi. Ensimmäiset 13  ovat nyt saaneet todistukset osaamisestaan.  Sekä he että 7 villiruokamestaria vievät villiruoan sanomaa eteenpäin ja kouluttaa uusia osaajia.  He voivat käyttää toiminnassaan osaajatunnusta.  Tavoitteena on kouluttaa vähintään 100 osaajaa vuoden 2017 alkuun mennessä.

Villiruokakoulutuksessa perehdytään vuodenaikojen mukaan villiyrtteihin ja kaloihin sekä marjoihin, sieniin, riistaan ja poroon. Erityinen huomio koulutuksessa kiinnitetään siihen, että ammattilaiset sisäistävät kestävän gastronomian ja tarinankerronnan merkityksen. Myös villiruoan valmistaminen luonnossa oli osa koulutusta.

Villiruokakouluttaja-todistuksen ovat saaneet 2015:

 • Sampo Kantele, Ravintolakoulu Perho
 • Hannele Klingberg, Ravintolakoulu Perho
 • Jarmo Liimatainen, Ravintolakoulu Perho
 • Aki Nikula , Ravintolakoulu Perho
 • Olli Takanen, Haaga-Perho
 • Anu Tossavainen, Lapin ammattiopisto
 • Juha Turtiainen, Haaga-Perho
 • Petri Wainio, Ravintolakoulu Perho
 • Mervi Vilen-Peltoniemi, Ravintolakoulu Perho
 • Eija Vuorela, Lapin 4H
 • Anne Ristijoja, Lapin ELY
 • Simo Raatikainen, Leijona Catering
 • Jonatan Erkkonen, Ravintolakoulu Perho

Ensimmäisiksi villiruokamestareiksi 31.10.2015 nimitettiin:

 • Jaakko Kolmonen
 • Markus Maulavirta
 • Sasu Laukkonen
 • Jouni Toivanen
 • Jarmo Pitkänen
 • Ilja Björs
 • Sami Tallberg

Sekä villiruokamestarit että koulutuksen suorittaneet saavat oikeuden käyttääomassa toiminnassaan villiruokakouluttaja-titteliä ja osaajatunnusta eli Klaus Haapaniemen suunnittelemaa, ELO-säätiön hallinnoimaa villiruokalogoa.

Villiruokakouluttajatunnus450x500

Koulutuksen vetäjinä olivat kestävän gastronomian lehtori Jarmo Åke, villiruokalähettiläs Sami Tallberg ja ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki. Mukana kouluttajien pätevöittäjinä oli suuri joukko Suomen parhaita villiruoka-ammattilaisia ja villiruokamestareita.

Taustalla laaja yhteistyö

Koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on ELO-säätiön ja Ravintolakoulu Perhon lisäksi ollut mukana Luontoportti ja Haaga-Perho. Koulutuksen rahoittajina Metsämiesten säätiö, MTK ja Polarica Oy. Lue lisää Metsämiesten säätiön sivuilta.

Lisätietoa

Seija Kurunmäki, 0400-460894
seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Jarmo Åke, 040-1478552
Jarmo.ake@perho.fi

——————————————————————————-

Lue seuraavaksi