Villiruokakevät 2015 – villiyrttiviikko ja ammattilaisten koulutus

Viime vuonna onnistuneesti aloitettu Villiyrttiviikko toteutetaan toistamiseen viikolla 23 (1.-7.6.).  ELO-säätiön ja villiruokalähettiläs Sami Tallbergin  luoma teemaviikko innostaa ihmisiä metsään keräämään ruokaa suoraan villistä luonnosta. Tänä vuonna nostetaan esiin lasten luontosuhteen merkitys. Jokamiehenoikeuksien ja lajien tunteminen olennainen osa villivihannesten ja -yrttien keräilyä.  Villiyrteistä on tarjolla on hyvää kirjallisuutta. Sami Tallbergin Villiyrttikirjasta ilmestyy uusi painos keväällä 2015.

Lisäksi Suomen maakunnissa on runsaasti villiyrttejä tuntevia asiantuntijoita, joiden kursseille halukkaat voivat hakeutua.

Keräämme Facebook-sivuille Villiyrttiviikko2015  viikon tapahtumia, materiaaleja ja kuvia. Liity ryhmään.

Villiyrttiviikko polkaistaan käyntiin Kauttuan Ruukissa 28.5. Mukana Sami Tallbergin lisäksi Satakunnan  oma villiruokakokki Päivi Lehtonen.

Sami Tallbergin villiyrttiverkkokurssi

images

Sami Tallberg kumppaneineen on luonut verkkokurssin villiyrteistä.

 

Villiruokakoulutusta ammattilaisille

Keväällä 2015 tehdään historiaa:  Toteutamme Suomen ja maailman ensimmäiseen ammattilaisille tarkoitetun villiruokakoulutuksen 11.-12.5. 15.

Villiruoalla tarkoitetaan marjoja ja sieniä, villiyrttejä ja -vihanneksia sekä kalaa, riistaa ja poroa. Ruokaa suoraan villistä luonnosta.

Kevään kurssijakson (villiyrtit ja kalat) ja syyskuussa järjestettävän toisen koulutusjakson(sienet, marjat, riista) tavoitteena on luoda ammattilaisten joukko, joka osaa tehdä villiruoasta monipuolisesti ruokaa ja kertoa tarinoita suomalaisesta villiruosta.  Nyt koulutettava kärkijoukko voi toimia jatkossa myös villiruokakouluttajana. Kouluttajien koulutuksen opettajat ovat Ravintolakoulu Perhon kestävän gastronomian lehtori Jarmo Åke ja ELO-säätiön villiruokalähettiläs keittiömestari Sami Tallberg.  Kurssilla on opettajina suuri joukko  muitakin alan ammattilaisia, mm. Jouni Toivanen, Pekka Väänänen, Heikki Ruusunen, Raija Kivimetsä,  Eija Lehmuskallio.  Ensimmäisen kurssin opiskelijat ovat Ravintolakoulu Perhon ja Haaga-Perhon opettajia. Kurssin mahdollistavat villiruokaan innostuneiden kumppaneiden lisäksi Metsämiesten säätiö.

Villiruoka-kuvaKurssin hyväksytysti suorittaneet ammattilaiset voivat käyttää osaajatunnuksenaan Klaus Haapaniemen ELO-säätiölle luomaa tunnusta.

Tavoitteena on, että kurssitarjonnan ansiosta Suomessa on vuonna 2017 vähintään 100 osaavaa villiruokakokkia.

Villiruokakurssi-kutsu 14042015  Kouluttajien kurssi on täynnä.

Lisätietoa:

Sami Tallberg, 040-1580734 samitallberg@hotmail.com
Jarmo Åke, 040-1478552 Jarmo.Ake@perho.fi
Seija Kurunmäki, 0400-460894 seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

 

Lue seuraavaksi