Eero Vottonen edustaa Suomea Bocuse d’Or-kaudella 2015-2017

Kolmastoista Suomen Bocuse d’Or-edustaja valittiin 28.3.2015 tiukassa karsinnassa Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa. Suomen edustajaksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin valittiin Eero Vottonen helsinkiläisestä ravintola Olosta.

Bocuse d’Or -karsinta käytiin Kevätmessuilla kahden kovan välillä. Vastakkain olivat tuore Vuoden Kokki 2015 Ismo Sipeläinen ja Eero Vottonen, joka toimi edellisellä kaudella Matti Jämsénin valmentajana.

Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 35 minuutissa alusta saakka 12 kala- ja 12 liha-annosta etukäteen määritellyistä raaka-aineista. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen kirjolohi ja osteri, liha-annoksessa naudan sisäfilee, häntä tai rinta. Kilpailu oli tiukka, kun kaksi taitavaa kokkia kohtasivat toisensa.

– Maku oli molemmilla kilpailijoilla tasaisen varma, etenkin kala-annoksessa. Eero erottautui voittajaksi viimeistellymmällä kilpailusuorituksella ja hiukan vahvemmalla tekniikalla. Eeron pitkä ura näkyi varmana suorituksena, kertaa kilpailun päätuomari Filip Langhof.

– Olen hyvin tyytyväinen suoritukseeni. Opin tästä kilpailusuorituksesta sen, että voin helposti nostaa vaikeustasoa muutaman askeleen. Nyt minulla jäi melkein tunti kisa-aikaa jäljelle. Parasta on, että pääsen valmentajan tarkkailevasta roolista nyt itse keittiöön tekemään, jo se itsessään on hyvin palkitsevaa, tuore voittaja Vottonen kertoo.

Vottosen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Budapestissa toukokuussa 2016. Euroopan osakilpailusta 12 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2017.

Vottosen Bocuse d’Or-edustajan työ alkaa joukkueen kokoamisella. Vottosen tueksi tarvitaan mm. assistentti ja valmentaja. – Tiimi kasataan piakkoin. Nimiä on jo mielessä, seuraavaksi pohditaan sopiva kokonaisuus, Vottonen kertoo.

Vottosen vahvassa työskentelyssä näkyy edellisen kauden valmentamisen tuoma kisavarmuus, jonka avulla kauteen lähdetään hyvistä asemista.

– Meillä on jälleen kandidaatti jolla on kaikki mahdollisuudet voittoon. Seuraavaksi hänen on aika löytää oma ääni, laittaa persoona peliin ja miettiä, miten tuo oman ruokafilosofiansa näkyviin, Bocuse d’Or Finlandin presidentti Pekka Terävä sanoo.

Käy katsomassa keitä oli kilpailun tuomaristossa.

Lisätietoja:

ELO-säätiö, johtaja Seija Kurunmäki
seija.kurunmaki@elo-saatio.fi, +358 400 460894

Pekka Terävä, presidentti, Bocuse d’Or Team Finland, puh +358 50 569 7095

____________________________________________________________________

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö vastaa Bocuse d’Or -kilpailun järjestämisestä Suomessa. Säätiön tavoitteena edistää suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta myös maailmalla.

www.elo-saatio.fi

Bocuse d’Or on kokkien maailmanmestaruuskilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 12 kertaa. Suomen edustaja kaudella 2015-2017 kilpailussa on kokenut Eero Vottonen ja tuomarina Pekka Terävä.
www.bocusedor.fi

 

Lue seuraavaksi