Suomen Luonnon Päivänä esillä myös villiruoka

Valtakunnallista Suomen Luonnon Päivää vietetään lauantaina 30. elokuuta 2014.
ELO-säätiö viettää päivää villiruokateemalla ja innostaa lapsia ja nuoria tutustumaan ympärillämme kasvavaan ruokaan. Villiruoka on ruokaa suoraan villistä luonnosta: marjoja, sieniä, villivihanneksia, kaloja, riistaa ja poroa.

Suomen Luonnon Päivän uusi teema on trendikäs villiruoka, sillä syyskesä on marjoineen ja sienineen villiruoan parasta aikaa. Myös hortoilu eli villiyrttien keruu jatkuu ruska-aikaan saakka. Suomen Luonnon Päivän takana on Suomen ympäristökeskus, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut ja biologian ja maantieteen opettajat.

Metsähallituksen luontopalvelujen kumppanina on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö. Säätiön villiruokalähettiläs Sami Tallberg pitää viikonloppuna villiruokatyöpajaa Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Suomen Luonnon Päivänä käynnistyy myös säätiön aloittamat koulujen villiruokaviikot.

Luonnosta voi nauttia monella tapaa

Suomen Luonnon Päivänä on tarjolla yli 80 kesäisen mukavaa tapahtumaa Akaasta Äkäslompoloon. Luonnon Päivän aikana on tarjolla esimerkiksi Marttojen sienineuvontaa, geokätköilyä, kirjallinen iltapäivä, Muumien retkeilykoulu ja Veden perintö -näyttämöteos. Suomen luontokeskus Haltiassa Espoossa nähdään myös ministeri Ville Niinistö ja kansallispuistokummi Saimi Hoyer, jotka esiintyvät Luonnon Päivän pääjuhlassa.

Elokuun viimeinen viikonloppu soveltuu hyvin Suomen luonnon juhlistamiseen. Retkeilyä voi harrastaa niin marjastuksen kuin sienestyksen parissa, bongailla etelään muuttavia lintuja, käydä nauttimassa kesän viimeisistä uintiretkistä tai järjestää luontopolku lempimetsään. Kahvihetki tai eväsretki pihapiirissä voi olla myös tapa iloita luonnossa olosta.
Lue lisää Metsähallituksen lehdistötiedotteesta.
Kuvassa maitohorsma. © Sini Garam

Lisätietoja:
Laura Tahkokallio, tiedottaja, Metsähallituksen luontopalvelut
+358 40 556 9860
laura.tahkokallio@metsa.fi

Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
+358 400 460894
seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam, projektipäällikkö, ELO-säätiö
+358 50 5870929
sini.garam@elo-saatio.fi

Lue seuraavaksi